Select Page

KOLIKO JE DOBAR DERMALNI POST?

Koliko je dobar “dermalni post”?

Možda nam se čini da će naša koža patiti ako na nju svakodnevno ne nanosimo losione i kreme. Ipak, verovatnije je da će joj prijati pauza. Kroz prirodne sastojke i domaće maske, koža će aktivirati svoje biološke mehanizme za regeneraciju.

Koža ima svoj autoregulacioni ciklus, i s vremena na vreme je potrebno dozvoliti mu da nesmetano funkcioniše. Izbegavanjem kozmetičkih preparata, naročito onih koji sadrže štetne sastojke, poput parabena ili konzervansa, vrši se svojevrsna detoksikacija epidermisa.

Dakle, „dermalni post“ (eng. skin fasting) može biti vrlo koristan, a nekad zaista nije loše pustiti kožu da malo diše. I njoj je s vremena na vreme neophodan odmor, zar ne?

Međutim, osobe sa osetljivom ili problematičnom dermalnom strukturom moraju voditi računa. One ne smeju odstupati od svoje dnevne rutine redovnog čišćenja i nanošenja antibakterijskih losiona. Kako bi se sebum i akne držale pod kontrolom, lice se mora redovno čistiti blagim gelovima i hidrirati odgovarajućim preparatima. Diranje lica rukama svakako treba izbegavati, pogotovo sada dok postoji pojačan rizik od infekcija.

„Dermalni post“ je neophodno sprovoditi i u pogledu mobilnih uređaja, upozoravaju dermatolozi. Energetsko zračenje i plavo svetlo sa mobilnih telefona i tableta može delovati destruktivno na kožu. Znaci preranog starenja i pojava smeđih fleka samo su neki od loših efekata preterane upotrebe ovih elektronskih aparata.

STUDIJE ZA ESTETIČARA-KOZMETIČARA nakon kojih dobijate međunarodno priznatu diplomu - POSTANITE PROFESIONALAC učeći sa nama o 20 elemenata nege lepote!

ISKORISTITE 50% popusta na SVE OBUKE U ONLINE FORMI! Pravo je vreme da se posvetite nečemu što vas zaista zanima!

Masaža žadom