+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Koji su to make proizvodi koji nikada neće izaći iz mode?

Koji su to make proizvodi koji nikada neće izaći iz mode?

U današnje vreme, gotovo da svaka ženska osoba ima pozamašnu kolekciju šminke, bilo zato što je make up artist, bilo zato što voli da se šminka, bilo zato što je, prosto, obožavalac šminke. Takođe, u današnje vreme nam je dekorativna kozmetika dostupna svuda, kao i to da svako putem društvenih mreža može lako saznati make up trendove, kao i nove tehnike šminkanja. Postoji široki asortiman brendova koji su za svačiji džep, ali ima i onih koji su skuplji. Jedno je sigurno, a to je da postoje make up proizvodi koji nikada neće izaći iz mode. Osvrnućemo se na neke od njih:

1. CRVENI RUŽ

Crveni ruž spada u neizostavne make up proizvode u neseseru svake žene. Iako osporavan kroz istoriju, nošenjem crvenog ruža, žene imaju osećaj moći, seksepila i samopouzdanja. Crveni ruž je prva počela koristiti kraljica Kleopatra, ali je trend nošenja ovog make up proizvoda, u modu uvela Merlin Monro, 50ih i 60ih godina prošlog veka. Danas se uglavnom nošenje crvenog ruža vezuje za neke specijalne događaje, za gala večeri ili crveni tepih, mada ima i onih hrabrijih koje ga mogu nositi i kao deo dnevnog make up-a.

2. CRNI AJLAJNER

Crni ajlajner je prvobitno nastao i Egiptu, u vidu crnog praha koji se zvao khol, a koji su Egipćani nosili na očima kao zaštitu od sunca. Danas je ajlajner neizostavan deo svakog nesesera. Postoje ajlajneri različitih tekstura, različitog agregatnog stanja, postoje u raznim bojama i pakovanjima, kao i da svaki od njih ima drugačiju četkicu ili aplikator za što preciznije nanošenje na kapak.

3. VEŠTAČKE TREPAVICE

Prve veštačke trepavice je osmislio Maksimilijan Faktorovič, za potrebe snimanja filma Čikago, dvadesetih godina dvadesetog veka, ali su one svoju popularnost dobile tek šezdesetih godina dvadesetog veka, kada su ih počele promovisati poznate glumice poput Odri Hepbern. I dan danas za sve bitne događaje se koriste veštačke trepavice jer daju mnogo bolji efekat na očima.

 

 

Želite biti profesionalac u oblastima nege i lepote?

Koji su to

Kliknite OVDE