Select Page

Koji oblik obrva pristaje vašem licu

Koji oblik obrva pristaje vašem licu

Koji oblik obrva pristaje vašem licu?

Sigurno vam se često dešava da pogrešite prilikom formiranja oblika obrva. Ukoliko često popravljate oblik to znači da treba dobro da se informišete o idealnom obliku obrva. Obrve daju poseban izgled čitavom licu. Bez obrva lice ne bi imalo nikakav izraz. Ako su neproporcionalne sa ostalim delovima lica, mogu da izgledaju neprirodno. Najvažnije je da obrve ne čupate previše jer ako to uradite onda je kasno da korigujete već morate čekati da dlačice ponovo porastu. Ukoliko im posvetite dovoljno pažnje i one će izgledati perfektno. Ukoliko imate izduženo lice za takav oblik bilo bi najbolje da izbegavate visoki luk. Umereno debele sa blagim lukom su pravi oblik ukoliko želite da izgledaju što prirodnije.

Ako imate okruglo lice tu već možete biti dosta fleksibilniji i idealno bi bilo da imate srednji luk tanje širine jer ćete na taj način stanjiti lice i nemojte preterati prilikom oblikovanja kranjeg luka.

Neophodno je da tokom čupanja ne pravite razne grimase kako bi ne izgubili zacrtani oblik.Dlačice čupkaj brzim i oštrim pokretima, u smjeru rasta, uvijek s donje strane obrve te što bliže njihovom korenu, a kako bi sprečila preterano čupkanje, nakon nekoliko dlačica na jednoj obrvi, započni čupkanje i na drugoj.
Prirodan izgled je vrlo trendy, a to važi i za obrve, koje ne treba preterano čupati, već samo naglasiti njihovu prirodnu liniju. Njihov luk možeš odrediti i prema obliku svoga lica, pa će tako obrve s naglašenim lukom najbolje pristajati okruglim, ovalnim i srcolikim licima, a onaj mekši odličan je odabir za one s licem četvrtastog i trokutastog oblika.

 

Veoma je lako da napravite idealan oblik obrva prateći sve potrebne korake koji će vam pomoći da vaše obrve budu perfektne.Dobro očupana obrva odaje utisak urednosti i lice zbog samo dobro očupanih obrva može dobiti potpuno drugačiji izgled vašeg lica.

 

 

Saznajte kako se radi nadogradnja obrva