Select Page

Koje greške pravite tokom oblikovanja obrva

Koje greške pravite tokom oblikovanja obrva

Obrve su oduvek bile najvažniji deo svakog lica. Obrve odredjuju vaš karakter a mogu i da vam promene oblik lica. I sami primećujete da obrve imaju važnu estetsku ulogu. Medjutim i kada oblikujete obrve dešavaju vam se neke greške pa da biste to izbegli neophodno vam je da znate odredjene korake koji će vam omogućiti idealan oblik obrva.

Prvi korak od kojeg treba krenuti je da ispoštujete prirodan oblik obrva. Prirodan oblik obrva imaju lagani pad pri samom oblikovanju i prilagodjavaju se vašem obliku lica. Tu posebnu pažnju treba obratiti na postupak čupanja obrva. Simetrija obrva mora da postoji ako težite savršenom obliku obrva. 

Kada oblikujete početak obrva trudite se da ne počupate i više nego što treba pogotovo kada je razmak obrva u pitanju.

Naučite da napravite idealan oblik obrva na Akademiji Purity.Obrve su veoma bitan detalj na licu i zato je važno da uvek budu uredne i pravilno oblikovane. Već nekoliko sezona unazad na modnoj sceni dominira trend debljih obrva.

Koje greške pravite tokom oblikovanja obrva i koji je pravilan način?

Ali, njihovu dužinu i debljinu treba uvek birati prema obliku lica kako biste dobili prirodan izgled. Međutim, kako bi ispratile modne trendove pojedine poznate dame toliko preteruju u isticanju ovog dela lica da izgledaju potpuno izveštačeno. U želji da ih naglase i učine lepšim one ih maksimalno podebljaju i produže.

Dlačice čupkaj brzim i oštrim pokretima, u smjeru rasta, uvijek s donje strane obrve te što bliže njihovom korenu, a kako bi sprečila preterano čupkanje, nakon nekoliko dlačica na jednoj obrvi, započni čupkanje i na drugoj.
Prirodan izgled je vrlo trendy, a to važi i za obrve, koje ne treba preterano čupati, već samo naglasiti njihovu prirodnu liniju. Njihov luk možeš odrediti i prema obliku svoga lica, pa će tako obrve s naglašenim lukom najbolje pristajati okruglim, ovalnim i srcolikim licima, a onaj mekši odličan je odabir za one s licem četvrtastog i trokutastog oblika.