+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Koja šminka najbolje pristaje zelenim očima

Koja šminka najbolje pristaje zelenim očima

 

Koja šminka najbolje pristaje zelenim očima?

Zelena boja ociju je veoma izrazajna,zato nam treba odredjena kozmetika koja ce doprineti da oci izgledaju posebno.Da bi oci dosle do izrazaja potrebno je koristiti boje koje su suprotne od boje nasih ociju.

Naravno suprotna boja od zelene je crvena,ali ne mozemo je staviti na kapak,jer ce oci izgledati uplakano i oteceno,idealno je staviti crveni ruz,ali onda ne preterivati sa naglasenim senkama.

Idealna boja za zelene oci je ljubicasta,purpurna,lila,indigo plava.

Takodje sve nijanse smedje i  braon.Posebno zlatne sa sedefastim finisom,lepo otvaraju oko,i daju glamurozan izgled.

Zelena boja senke je preporucljiva takodje,ali mora se voditi racuna o nijansi,mora biti priblizna boji oka.

Crna idealno otvara oko,pogotovo u smokey eyes tehnici,sa ljubicastim podtonom.

Zeleni Smokey Eye

Posle nude baze koja se  nanosi na ceo kapak, tamno zelena boja senke nanosi se na trećinu kapka prema centru. Koristi se ista senka kao na spoljnoj polovini donjeg kapka. Jedan sloj maskare je dovoljan da stvori zapanjujući izgled.

Zlatna i zelena

Zlatna i boja smaragda izgledaju sjajno na zelenim očima i može se koristiti na isti način kao kada se radi osnovni Smokey Eye.A moze se i naglasiti orbitalni luk nekom braon nijansom,pa se zelena boja nanosi na kapak.

Roze-srebrna

To je jedinstven spoj roze, bež i srebrne. Sa bež senkom na kapku, ružičastim nijansama i srebrnim tonovima sjajne senke,tankom linijom eyeliner-a. Ove nijanse su divne i stvaraju izuzetan pogled.

Braon smokey

Za pocetak se nanosi bez,odnosno boja slonovace po celom kapku, zatim braon od centra kapka ka spoljašnjem delu oka.Naglasava se kapak,pogotovo ako je spusten. Potom iste senke ispod donjeg dela kapka, od centra ka spolja. Na kraju se nanosi maskara.

Caty eyes

Orbitalni luk se senci tamno braon nijansom,na donji deo kapka sve do orbitalnog luka stavlja se crna senka,mat ili sedef,takodje ispod vodene linije oka stavlja se do pola,ili celom duzinom ako su oci krupne,svakako samim tim crna boja otvara oko.Obavezno se blenduje,da bi izgledalo „zadimljeno“.

 

 

Kako istaknuti oci

OVDE