Select Page

KINESKA TRADICIONALNA MEDICINA - tretman ventuzama, prvi čas na kursu iz ove oblasti

Kineska tradicionalna medicina

Kineska tradicionalna medicina ili tretman ventuzama je  jedna od najstarijih metoda lečenja. Polaznici kursa na prvom času uče sve o istoriji ove metode, tehnici rada, kontraindikacijama, merama opreza. Takođe uče i šta se sve postiže ovom metodom i kako deluje.

Jedna od njenih segmenata je lečenje ventuzama koji se zvao metod roga. Na početku su kineski lekari koristili šuplje životinjske rogove. Danas se koriste čaše od debljeg stakla, iako se bambus, gvožđe i keramika u nekim zemljama još u upotrebi.

Kineska tradicionalna medicina

U najčešćem broju slučajeva staklene čaše se zagrejavaju koristeći zapaljenu kuglicu pamuka namočenu u alkohol, koja se zatim stavlja u čašu i uklanja kiseonik stvarajući vakum. Brzo se okreće čaša i priljubi se na određeno područje tela, pa čaša povuče kožu i učvrsti se na telu. Smatra se da se ovim otvaraju pore, šire krvni sudovi, prokrvljuje tretirano područje, razbijaju zastoji u cirkulaciji, uspostavlja narušeni ki (vitalna energija) i konačno izbacuju toksini. Nakon terapije na mestima gde su bile čaše ostanu tamni pečati, koji nestanu nakon nekoliko dana. Neretko nastanu i plikovi sa vodom, čijom analizom su dokazani toksini i oštećena krvna zrnca.

 

Kineska tradicionalna medicina

Prilikom primene ventuze dolazi do lokalne staze krvi i do lokalne kongestije tkiva. Razređivanje koje se stvara pri vakuum masaži pojačava snabdevanje tkiva kiseonikom, intenzivnu razmenu materija i poboljšava cirkulaciju. Ovaj efekat omogućava obnavljanje i učvršćivanje kože, stimuliše limfodrenažu. Pritom, duži uticaj ventuza omogućava izravnjavanje potkožnih masnih ćelija.

Kineska tradicionalna medicina

Ventuze se koriste za lečenje bronhitisa, astme, digestivnih smetnji, smanjenje otoka, ublažavanje bolova. Vakuum masaža se aktivno primenjuje u kozmetici i za lečenje celulita na zadnjici, na zadnjoj površini butina, kao i za odstranjenje „pomorandžine kore“. Ova metoda nije preporučljiva kod visokih temperature, upaljene kože i osoba koje lako krvare.

POSTANI WELLNESS I SPA TERAPEUT

masaža ramena

NAUČI VENTUZA TRETMAN