Select Page

Kako vapozonom otvoriti pore

Kako vapozonom otvoriti pore

Kako  vapozonom otvoriti pore? Ovaj aparat spada u termoprocedure koje se upotrebljavaju na koži klijenta. U termoprocedure takođe spada i termogel koji zagrevanjem otvara pore i termomaska koja koristi električnu energiju za zagrevanje.
Pre upotrebe vapozona klijentu radimo apšminkovanje – otklanjanje šminke i nečistoća na licu. To činimo mlekom i tonikom. Zatim koristimo blagi sapun (gel) i utrljavanjem otklanjamo šminku iz svih pora. Kozmetičkim sunđerima i mlakom vodom ispiramo ostatke sapuna i sada je lice spremno za vapozon.Vapozon radi na principu pare tako da moramo zaštititi oči klijenta. Pozicioniramo dva tufera na kapcima kako bi klijent bio bezbedan. Lice se “pari” oko 15 minuta a vapozon pozicioniramo tako da se pore uspešno otvore ali i da klijent može nesmetano da diše.

Kako vapozonom otvoriti pore i na koji način se radi tretman?

Vodena para je gasni oblik vode. Vodena para je jedno od agregatnih stanja vodenog ciklusa u hidrosferi. Vodena para nastaje evaporacijom (isparavanjem) ili ključanjem vode ili sublimacijom leda. Pri normalnim atmosferskim uslovima, vodena para kontinuirano nastaje usled evaporacije, a nestaje kondenzacijom.
Biljke će nahraniti vašu kožu tokom parenja (upotreba vapozona). Ovako pripremljen sud postavite na sto a lice postavite tačno iznad suda. Postavite peškir preko glave kako bi koncentrisali delovanje pare samo na vaše lice (ili upotreba vapozona). Ostavite prostora da možete nesmetano disati. Nakon deset do petnaest minuta vaše lice je spremno za komedoekspresiju – ali budite pažljivi kako akne i mitiseri ne bi ostavili ožiljke na vašem licu. Vršite komedoekspresiju samo na pustulama – aknama koje su dostigle zrelost za otklanjanje gnojnog sadržaja.
Sve o higijenskom tretmanu lica i komedoekspresiji na Akademiji Purity.Da bi vam lice bilo negovano saznajte sve o higijenskom tretmanu lica i komedoekspresiji.Nakon uklanjanja šminke i nečistoća sa lica “Purity” Make-up remover-om otorili smo pore klasičnim parenjem lica vapozonom. Tako otvorene pore omogućile su olakšanu komedoekspresiju. “Purity” Pure oil control maska je nakon 15 minuta delovanja zatvorila pore i umirila tretiranu kožu. Ovaj tretman se završava “Purity” Pure solar defence toniranom zaštitnom kremom sa faktorom 50.

Pogledajte kako izgleda higijenski tretman lica