Select Page

Kako ukloniti fleke od sunca

Kako ukloniti fleke od sunca

Kako ukloniti fleke od sunca? Pege i fleke najčešće se javljaju na koži kao posledica sunčanja pa je ovo doba godine pravo vreme za tretmane sa kojima ih možete izbledeti ili ukloniti. Ove promene na koži pojavljuju se na nosu, čelu, obrazima, ali i na rukama, dekolteu i leđima, i to uglavnom kod osoba svetlije puti.
Kada se upotrebljavaju sredstva za izbeljivanje postoje mnoge propratne pojave pa zbog toga treba sagledati sve moguće posledice. Mogu nastati ozbiljne smetnje u procesu nastajanja pigmenata i pojave belih fleka.

Kako ukloniti fleke od sunca i kako nastaju?

Osim toga, postoji i opasnost od svraba, guljenja kože, crvenila i alergijskih pojava. Kroz ove tretmane koža gubi samozaštitu, pa je neophodno da je pri svakom izlganju suncu, i leti i zimi, štitite pravilno odabranim proizvodima.
Boja kože je ravnomerno rasporedjena. Uzroci zbog kojih se javljaje neželjeno gomilanje melanina su UV zraci i toplotna delovanja kao i hormonski disbalans i upalni procesi.

Pege i fleke nastaju zbog veće koncentracije pigmenta melanina na pojednim mestima.
Osobe svetle puti imaju više crvenkastih pigmenata feomelanina, dok osobe tamne puti imaju više crno smeđeg eulomelanina koji je neuništiv i apsorbuje svetlost svih talasnih dužina, pa je ujedno i “lovac” na slobodne radikale.

Za uklanjanje i izbeljivanje takvih pigmentnih mrlja koriste se specijalni kozmetički proizvodi. Deluju tako da razaraju, odnosno rastvaraju nastali nagomilani pigment u koži, a napravljena su od specijalnih sastojaka.

Fleke vam više neće biti problem klikom OVDE i imaćete spremno lice za letnji period

 

Pogledajte šta se radi elektroforezom