Select Page

Kako tretirati kožu dermapenom

Kako tretirati kožu dermapenom

Dermoroler ili kolagen-indukciona terapija je tretmam namenjen zreloj koži lica i prevenciji starenja kože. Ovaj tretman se radi na principu mikro iglica koje deluju na kožu klijenta i omogućavaju da serum, koji je prilagođen tipu i potrebi kože, prodre i deluje u najdubljim slojevima.

Dermapen je elektronski uređaj koji koristi fine i sitne iglice koje probijaju kožu vertikalno. Koristi metod štampanja da postigne precizno kontrolisanu dubinu u koži kako ne bi došlo do oštećenja epiderma. Ono što dermapen svrstava u sam vrh antiage metoda 21. veka je mogućnost podešavanja dubine prodiranja iglice. 

Bradavice smo uklanjali termokauterom. Termokauter radi na principu male sonde – elektrode – kroz koju prolazi elektirčna struja te se na vrhu elektrode razvije vrlo visoka temperatura kojom se uništava tkivo. 

Tretman se izvodi se u lokalnoj anesteziji kako bi klijentu eliminisali neprijatan osećaj.

 

Kako tretirati kožu dermapenom i šta je aknozna koža?

Rezultat je glatka koža bez bradavica i ožiljaka. 

Aknoznu kožu smo tretirali klasičnim higijenskim čišćenjem, parenjem lica i komedoekspresijom.

Više o smeru ESTETIČAR-KOZMETIČAR pogledajte OVDE

Akne su inflamatorno (upalno, zapaljensko) oboljenje kože, uzrokovano promenama u pilosebacealnoj jedinici (strukturi koja se nalazi u koži i sastoji se iz folikula dlake i njemu pridružene lojne žlezde). Uobičajeno je da se akne nazivaju bubuljice.

Ovo stanje obično nastaje tokom puberteta, i naročito je zastupljeno u populaciji zapadnih zemalja, što se objašnjava većom genetskom predisponiranošću. Akne su pojavni oblik preteranog odziva lojnih žlezdi na uobičajene nivoe muškog hormona testosterona. Kod većine ljudi ovaj prenaglašen odziv nestaje tokom vremena i oko dvadesete godine akne nestaju ili se u najmanjoj meri povlače, bilo delimično bilo privremeno. Međutim, ne postoji način pomoću koga se može pouzdano predvideti koliko dugo vremena će one opstati, i kod nekih osoba one se zadržavaju decenijama, i opstaju u tridesetim i četrdesetim godinama života, pa ponekad i kasnije. Akne pogađaju veliki procenat populacije u nekom od životnih razdoblja.

 

 

Pogledajte kako izgleda lasersko uklanjanje akni