Select Page

Kako skinuti farbu sa kose

Kako skinuti farbu sa kose

Mnoge žene ne uspevaju da iz prvog puta dobiju željenu boju pa jednostavno žele da je promene. Tada se mora ili prefarbati kosa ili se poslužiti postupkom skidanja boje.

Najviše štete kosi upravo ti hemijski procesi ali ponekad je neophodno da kosa bude tretirana na taj način.

Postoji nekoliko metoda za skidanje farbe a prvi u samom nizu tih preparata su skidači farbe za kosu. Oni se ne mogu kupiti u svim parfimerijama ali pošto postoje u više kategorija dele se na one koji skidaju delimično i one koje skidaju brže. Sami skidači boje ne pogadjaju pigmente prirodne kose jer ne sadrže amonijak ali se ipak na kosu nanose rukavicama. Nakon 20 minuta držanja, kosu normalno perete šamponom.

Kako skinuti farbu sa kose i koji još načini postoje?

Blanš je takodje poznat po tome što vrši proces depigmentacije odnosno uklanjanja pigmente iz dlake. Da biste skinuli farbu koristite blanš šamponjiranje koje se takodje pravi sa šamponom upravo zbog toga da sa kose ukloni deo farbe i neophodno je da bude na kosi 20 minuta. Što se tiče vitamina, posebnu ulogu ima vitamin C koji se pomeša sa šamponom. Skidanje farbe sa kose vitaminom C treba ponavljati bar dva puta nedeljno.

Iako zvuči neverovatno kokosovo ulje ima veoma važnu ulogu u skidanju farbe. Nakon samo jednog sata delovanja boja se skida ali postepeno. Ugrejte ulje tako da bude toplo ali ne vrelo pa ga tek tada nanesite na kosu.

 

Pogledajte kako izgleda šminka za različite tonove kože