Select Page

Kako se tretira suva koža

Kako se tretira suva koža

Kako se tretira suva koža? Vaš stari losion hidriraće kožu samo u roku od nekoliko sati. Potreban vam je stvarno moćan preparat da bi vam obezbedio dugotrajnije rešenje. Najlakši način da odaberete pravi losion za telo jeste da zatvorenu bočicu prevrnete naopako.
Bez obzira na tip kože, koristite preparate koji sadrže humektante kao što su glicerin, hijaluronska kiselina ili urea i okluzivne sastojke kao što su petrolej, ši buter ili neka druga ulja.

Kako se tretira suva koža i šta izbegavati? 

Neke od najnovijih formula sadrže veću koncentraciju okluziva, usled čega mogu da očuvaju kožu hidriranom tokom 24 sata. Ipak, stručnjaci savetuju da se hidratantni losion nanosi dva puta dnevno.
Ako se na površini kože već nalaze naslage mrtvih ćelija, teško da će koža moći da upije kremu onako kako bi trebalo. Da biste “raščistili” put za dejstvo hidratantne kreme na normalnoj koži, izvršite nežan piling jednom nedeljno i to koristeći sredstvo sa zrnastim skrabom.
Žene kojima je koža već polusuva, trebalo bi da izbegavaju piling u korist hidratantnog losiona koji sadrži alfa-hidroksilne kiseline. Ovi preparati ne samo da skidaju mrtve ćelije sa površine kože, nego i hidriraju kožu vezujući molekule vode.
Nanesite losion ili kremu na vlažnu kožu, čim izađete iz kade. Studije su pokazale da ako naneste hidratantnu kremu tokom prvih pet minuta posle kupanja, u koži će ostati sačuvana dodatna količina vlage.

Suva koža vam više neće biti problem klikom OVDE i imaćete sjajnu i blistavu kožu u svakom trenutku