Select Page

Kako se šminkaju usne

Kako se šminkaju usne

Ako se odlučite da se našminkate vodite računa da sve bude ujednačeno i uredno u skladu sa vašim tenom. Šminkanje se uvek završava stavljenjem ruža na usne medjutim tu žene najviše greše. Linija usana je nešto na šta treba obratiti najviše pažnje. Odabir nepravilne boje može uticati na celokupan izgled. Ako iscrtate predebelu liniju vaše usne neće izgledati lepo. Otklonite taj strah kada je ruž u pitanju i stalno nanosite željenu nijansu prateći liniju usana. Da bi sebi olakšali uvek počnite sa stavljanjem podloge. Važno je da je nanesete preko celog lica pa i preko usana. Držite usne zavorenim i iscrtaje tanku liniju usana. Pre samog nanošenja sve dobro pripremite i olovke dobro zaoštrite. Tupa olovka neće moći lepo da se stopi sa ružem. Kod olovke osim oštrine treba isto tako paziti da prati prirodnu liniju usana. Iako se želite našminkati i pritom istaknuti svoje atribute isto tako ne želite izgledati kao da ste na maseknbalu. Pokušajte pronaći sredinu, našminkajte se umereno. Da bi usne izgledale veće ocrtajte spoljašnji rub prirodnog oblika usne, ali pripazite da ne pređete izvan prirodnog ruba.

Kako se šminkaju usne i zašto je važno iscrtavanje olovkom?

Da bi usne izgledale manje ocrtavajte unutar prirodnog ruba usne. Tajna dužeg ostanka ruža na usnama leži u činjenici da svoje usne najpre ispunite olovkom nakon čega nanosite ruž. Želite li prirodniju boju, uzmite svetliju olovku za usne. Nakon što ste naneli olovku, ispunite sredinu usana odabranim ružem.
Kada se ruž osuši, staviti preko njega neki sjaj za usne, bezbojan ili slične nijanse kao ruž. Sjaj nanešen na centralni deo usana daće utisak punoće. Posebno ako sadrži šljokice. Preterivanje sa sjajom odnosno mazanje celih usana daće izgled „masnih usana“.Umesto sjaja možete se poslužiti senkom za oči. Naneti prstima na sredinu usana sedefastu senku, koja je za nijansu svetlija od ruža. Može se stavljati bela, srebrna, zlatna, bilo koja boja samo da je sa šljokicama. Takodje možete napraviti efekat OMBRE na vašim usnama.