Select Page

Kako se radi masaža lica

Kako se radi masaža lica

Ako ste ljubitelj svih principa sveta estetika onda vam je svaki segment lepote podjednako važan. Konkretno najvažniji deo na koji treba obratiti skoro najviše pažnje je lice. Da biste održali svežinu lica i da biste izbegli starenje kože počnite prvo od dobre masaže.
Prirodno podmladjivanje lice se upravo može izvesti kvalitetnom masažom. Većina ljudi ne zna da su im mišići lica napeti dok ih neko ne izmasira. Na licu se nalazi četrdeset i tri mišića a masaža lica smanjuje napetost u tim mišićima i poboljšava cirkulaciju.

Kako se radi masaža lica i koji redosledom? 

Pre nego što se započne masaža treba dobro očistiti lice. Potom se nastavlja proces masaže. Postavljanjem jagodica pristiju na čelo započinjete prvi pokret. Isti pokret se nastavlja ali se ovoga puta nasatavlja od slepoočnica skoro do ušiju i opet nazad.
Potom palčevima se trlja napred nazad duž jedne obrve a onda se to ponavlja drugim palcem na drugoj obrvi. Predeo brade se nežno masira tako što se uštine vilica palcem i kažiprstom a zatim se taj pokret nastavlja skoro do ušiju. Primenjivanjem blagog pritiska, osobu koju masirate biće veoma ugodno.
Lepota ove masaže se ogleda u nejnoj raznovrstnosti i prilagodiljivosti. Uvek nadjite vremena za ovako nešto jer masaža ima okrepljujuće dejstvo.