Select Page

Kako se našminkati za posao

Kako se našminkati za posao

 

Kako se našminkati za posao?

Šminkanje zahteva veliku posvećenost kao i dobru prilagodjenost prilici koja je namenjena. Ukoliko ste ljubitelj svakodnevne šminke onda morate biti svesni da se ta pravila dosta razlikuju od šminkanja za poslovne prilike i atmosferu. Ukoliko ne stižete da se našminkate kod kuće i to činite na random mestu znajte da će vam se šminka dosta razlikovati zbog dosta razloga.

Jedan od njih je lose osvetljenje kao i nemogućnost slobodnog i laganog šminkanja jer vam sam ambijent ne dozvoljava da previse vremena trošite na to. Žene generalno teže tokom šminkanja da istaknu odredjene delove na licu pa nanošenjem hajlajtera nekada preteraju. Pored hajlajtera i šljokice u tim momentima nisu poželjne jer za radon mesto birajte svedenije varijante. Hajlajter je u manjim količinama poželjan na jogodicama.

Dobar izbor karmina pa čak i intezivnijih boja usmeriće pažnju ka vama zbog jedinstvenosti u vašem izgledu. Znajte da karmin igra veliku ulogu jer dopunjuje kompletan izgled.  Karmin će imati svoju efektnost ukoliko  vam i ten bude savršen tako da izbegavajte nanošenje previse tečnog pudera jer će lice delovati prirodnije i sveže.  Kada definišete oblik obrva koristite olovku, senku ili gel za obrve  jer će vam tako pogled biti intenzivniji a čitavo lice poslovnijim.

Isti slučaj kao sa šljokicama i sjajem za lice, sačuvajte sjaj za usne za veče ili druge prilike.Birajte mat varijante dok ste na radnom mestu.Rumenilo daje zdrav i odmoran izgled vašm licu, nemojte nikada da ga zaboravite!

 

Saznajte kako izgleda večernja šminka