Select Page

Kako se našminkati strobing tehnikom

Kako se našminkati strobing tehnikom

Nešto što je zamenilo konturisanje je apsolutna nova tehnika šminkanja koja je i revolucionarni trend – Kako se našminkati strobing tehnikom je zapravo konturisanje lica bez tamnih nijansi i koristi se samo highlighter.
Ukoliko ste do sada konturisali svoje lice onda znate šta vam je sve potrebno i za strobing šminkanje. Kako se našminkati strobing tehnikom  radite uz pomoć hajlajtera koji može biti kremast, u prahu ili u stiku, pigment.
Hajlajter nanosite tamo gde svetlost prirodno pada. Važno je da lice bude čisto i podloga spremna što znači da morate imati puder koji će hidrirati kožu. Hajlajter nanosite na jagodične kosti, na T-zoni, brad ii iznad gornje usne jer su to najistaknutiji delovi lica.
Takodje, postoji razlika izmedju Kako se našminkati strobing tehnikom  koja se ogleda u manjem korišćenju proizvoda prilikom šminkanja. Konturisanje zahteva mnogo više vremena i potrebne šminke dok vam strobing šminkanje garantuje prirodan i lep izgled.

Kako se našminkati strobing tehnikom i šta vam je sve potrebno?

Postoji par razlika. Prva i glavna razlika, a i najočiglednija, jeste manje potrebnih proizoda (šminke) za postizanje strobing šminkanja. Kod konturisanja potrebni su nam hajlajteri ili svetle boje i tamnije nijanse. Međutim, kod Kako se našminkati strobing tehnikom  je potreban samo hajlajter, odnosno svetlije nijanse. Za pravilno konturisanje je takođe potrebno dosta vežbe i znanja u suprotnom takva šminka će delovati loše i neprirodno, dok je Kako se našminkati strobing tehnikom  dosta lakši i zahteva dosta manje znanja, a i krajnji efekat je prirodniji. Vreme koje je potrebno da se postigne željeni izgled je takođe različito, za postizanje strobing efekta potrebno je utrošiti dosta manje vremena nego za pravilno konturisanje lica.

Kako se našminkati strobing tehnikom je tehnika kojom lice s potpunom podlogom (lakšom ili težom, zavisno o tipu kože i navikama) naglašavamo highlighterom na mestima na kojem nam pada svetlo na kožu. To znači ovo: Umesto da nanesete bronzer ili korektor tamnije nijanse na lice i stvorite polusenke, samo nanesite deo s highlighterom na dobre tačke na licu poput jagodica, vrha nosa, brade.Još jedan dobar trik za još izraženije strobing šminkanje je da pomešate puder ili korektor s malo hidratantne kreme kako bi delovao lakši, a sjajniji kada ga nanesete.