Select Page

KAKO SE KORISTI HEMIJSKI PILING? - nastava kozmetičke rejuvenacije

Kako se koristi hemijski piling?

Kako se koristi hemijslki piling i kada se koristi? Pilinzi su procedure koje se koriste za površinsko ljuštenje kože. Ovi pilinzi se koriste za popravljanje finih linija i bora, glačanje blagih ožiljaka od bubuljica, hiperpigmentacije, dajući i vraćajući sjaj vašoj koži. Za hemijski piling možemo reći da je jedna od poznatih metoda estetske hirurgije i da se svrstava u najkorišćenjie tretmane podmlađivanja.

 Hemijski piling se može raditi na licu, vratu, šakama i nogama. U zavisnosti od dubine dele se na površne, srednje duboke i duboke pilinge.

 Ova vrsta pilinga je najefikasnija kod pacijenata kod kojih se zapaža depigmentacija na koži, sitne fleke usled sunčanja, kod ogrubele i zrele kože, ožiljaka od akni, finih sitnih bora i sl.

Za postizanje željenog efekta, ponekad će biti potrebno više tretmana hemijskim pilingom. Broj potrebnih tretmana zavisi najviše od starosti kože i od stepena njenog  oštećenja.

Mandelična kiselina je alfa hidroksi kiselina koja je ekstraktovana iz badema, posebno korisna za kombinovanu fotoostarelu kožu sa aknama i hiperpigmentacijama.
Ima antiseptično dejstvo koje diferentira iz druge AHA kiseline (glikolne i mlečne), pa se može koristiti u tretiranju aknozne i masne kože.
p.h.: 3,5
Ciljevi
• Piling
• Akne
• Rozacea
• Osetljiva koža
• Toniranje kože

 

Salicilna kiselina

Usled nanošenja salicilne kiseline na kožu može da dođe do skidanja mrtvih ćelija sa površinskog sloja kože i ublažavanja crvenila i otoka (upale). Na ovaj način broj bubuljica koje izbijaju se smanjuje, a koža brže zaceljuje.

Fenol

Najozbiljniji od svih hemijskih pilinga može da dovede do srčanih problema, ako se ne koristi kako treba. Studija iz 1984. godine je pokazala da je gotovo 40 posto pacijenata imalo probelam sa srčanom aritmijom nakon podvrgavanja ovom ozbiljnom pilingu. Sada se ovaj postupak izvodi sa konstantnim porveravanjem srca, kako bi se videla reakcija tela. Ovi pilinzi su veoma efikasni u odstranjivanju ozbiljnih posledica izlaganju suncu, kao što su jako duboke pore.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR

kurs upotrebe hemijskih pilinga

POGLEDAJTE VIŠE O NEZI MASNE KOŽE TOKOM LETA

masna koža tokom leta