Select Page

Kako rešiti problem proširenih pora

Kako rešiti problem proširenih pora

Kako rešiti problem proširenih pora? 

Za početak jako je bitno da redovno čistite kožu lica i uklanjate nečistoće koje začepljuju pore. Najbolji način za to su svakako pilinzi, i to mehanički.
Neka vaša redovna mesečna rutina bude odlazak u profesionalni kozmetički salon gde će vam iskusne ruke uraditi piling lica. Ili, ako ste više za kućne varijante, odaberite neki blagi piling koji neće nadražiti lice. Odredite recimo svaki prvi vikend u mesecu za svoj beauty ritual.
Salicilna kiselina je još jedan itekako dobar izbor za dubinsko čišćenje kože lica. Salicilna kiselina je poznata kao fantastičan sastojak za borbu protiv bubuljica i ostalih nepravilnosti na licu.
Takođe, omekšavanje lica uz pomoć pare je još jedan i te kako koristan tretman kada je u pitanju čišćenje pora.

 

Hemijski pilinzi su jedan od najboljih načina da suzite pore. Osim što čiste lice uklanjanjem površinskog sloja mrtvih ćelija, hemijski pilinzi zatežu površinu lica i čine pore manje vidljivim.
Najbolji za sužavanje pora jeste retinol – mazalice na bazi vitamina A koji je već poznat kao najbolji anti-aging sastojak. Uz to je najbolji borac protiv bora, jer stimuliše proizvodnju kolagena i manju vidljivost bora, ali i proširenih pora! Takođe, retinol smanjuje lučenje masnoća koje pretenduju da zapuše pore i učine ih vidljivijim.
Koristite kreme za zaštitu od sunca i koža lica će vam biti zahvalna i to ne samo zbog proširenih pora, već i zbog njenog sveukupnog izgleda. Već sigurno znate koliko je sunce tetno za kožu. Prevelika izloženost štetnim sunčevim zracima narušava strukturu kože, pa pore postaju vidljivije i veće. Zato uvek i to ne samo leti, već i u sred zime i kad je oblačno na lice nanosite kremu sa zaštitnim faktorom.

Saznajte kako izlgeda pregled kože