+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Kako pripremiti kožu za letovanje

Kako pripremiti kožu za letovanje

U ovom tekstu dajemo vam nekoliko saveta o tome kako pripremiti kožu za letovanje i kako sačuvati kožu u toku proleća i leta:

1. Izbegavajte rano prolećno sunce. Svi imamo običaj da kad prođe dosadna zima, očajnički hvatamo svaki sunčev zrak. Ovo može biti fatalno, jer je koža naviknuta na manjak UV zraka, pa može da odreaguje burno i popriličnim crvenilom.

2. Što se tiče pripreme kože lica i tela za sunčanje, poželjno je da pred odmor uradite piling jer ćete na taj način ukloniti mrtve delove kože i napraviti dobru osnovu za ten, koji će vam onda i duže trajati na tako negovanoj koži. Takođe, leti kožu moramo dobro hidrirati, tako da se preporučuju i maske za hidrataciju kao i bogate noćne kreme.

3. Nikada se ne izlažite suncu bez adekvatne zaštite. Iako je oblačno i čini vam se da skoro nema sunca, ne zaboravite, ispod oblaka se najlakše izgori.

3. Nikada nemojte ići u solarijum. Veoma je aktuelno i moderno ići u solarijum ali koža brže stari i izgledaćete deset godina starije od vaših vršnjaka.

4. Pijte dosta vode. Iako se koža hidrira spolja sa kremama, ipak njena najveća vlažnost dolazi iznutra tj. od vode koju konzumirate.

5. Jedite namirnice koje će ojačati vašu kožu. Jedite šargarepu ,paradajz i sve one narandžasto-crvene namirnice. Ukoliko vam ipak nedostaje još vitamina, posegnite za nekim vitaminskim dodacima.

6. Hidrirajte kožu. Pred sezonu letovanja potrebno je kožu mnogo više hidrirati, jer pesak, sunce, a posebno hlor na bazenima, mogu mnogo da joj naštete. Koristite prirodno mleko za telo, biljna ulja i sve ono što znate da je provereno .Upotreba sintetizovanih supstanci može da izazove alergijske reakcije u kombinaciji sa suncem.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR ILI WELLNESS I SPA TERAPEUT

KLIKNI OVDE

POGLEDAJTE VIŠE O OPASNOSTI IZLAGANJU SUNČEVIM ZRACIMA

KLIKNI OVDE