Select Page

Kako postići mat izgled kože

Kako postići mat izgled kože

Ukoliko ste ljubitelj dekorativne kozmetike sigurno težite kvalitetnom izgledu koji imati mat efekat. Porcelanski ten doprineće da izgledate savršeno na fotografijama. Dobra mat šminka zahteva posvećenost da bi sve to izgledalo kao što želite.

Svedoci ste jako toplog vremena gde koža trpi odredjene promene. To podrazumeva da koža bude hidrirana. Krema za lice može imati dobar efekat jer daje hidriranost. Ako vam ne prija koži lica konsultujte kozmetičara o daljem korišćenju proizvoda.

Kada imate dobru hidriranost kože stvarate dobru bazu za kvalitetniju šminku. Kvalitetna šminka podrazumeva dugotrajanost i na taj način dobra podloga olakšava nanošenje pudera.  Da biste imali mat efekat na licu koristite pudere bez ulja jedno ako imate suvi tip kože onda možete koristiti takve pudere. 

Kako postići mat izgled kože i šta koristiti?

Krajnji cilj je ujednačen ten i zbog toga je priprema kože veoma važan korak. Kada su velike temperature onda izbegavajte pudere na bazi ulja jer se tada koža brže masti.  Utapkavanje pudera dodatno pruža mat efekat.  Da bi taj puder ostao fiksiran duže vreme u tome će vam pomoći puder u prahu koji ćete nanositi velikom četkom za puder u prahu. Korišćenje lagane teksture će vam olakšati u vrelim danima je neće biti opterećujuća. Ukoliko želite mat završnicu izbegavajte hajlajtere i iluminatore jer daju potpuno suprotan efekat. Kremaste strukture zaboravite, a ukoliko vašem mat izgledu želite dodati malo svežine, dodajte malu količinu praškastog hajlajtera na vrh jagodica.

Što se tiče rumenila tu izbor treba da bude minimalan a opet jako dobar. Rumenila boje kajsije ili roze boje daju vašem licu svežinu ali nikako nemojte preterivati.

Ako je već toliko bilo reči o licu vreme je da se malo osvrnemo in a oči. Tu senke imaju veoma važnu ulogu kao i same nijanse. Oči treba da vam budu našminkane tako da se smenjuju svelte i tamne nijanse. Svetle nijanse stavljajte na početku dok tamnije možete pri uglovima oka. Koristite neutralne i prirodne nijanse senki.

Pogledajte kako izgleda večernja šminka