+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Kako postati profesionalni šminker? – Zavirite na čas akademskog kursa Tehnike šminkanja lica

Otkricemo vam tajnu kako postati profesionalni sminker. Taj put nije lak, kako nijedan umetnik za koga znamo nije postao uspešan preko noći – ni profesionalni šminker se ne postaje tako. Profesionalni šminker ili šminkerka, vizažista, Make Up umetnik je profesionalac koji se postaje samo radom. Protebno je mnogo truda, dosta finesa i caka, dobra šminka i četkice ali je najznačajnija dobra osnova iz tehnika rada.

Profesionalni šminker na osnovu crta lica ume da odabere najbolje tehnike šminkanja i svako lice učini savršenim. Profesionalni šminker zna da odabere pravu šminku za svaku priliku i zna da da dobar savet. On jako dobro poznaje teoriju i primenjuje je u praksi. Profesionalac u ovom poslu poznaje šminku i ima odgovarajući pribor za rad sa njom. Takodje, svoj pribor održava ćistim i urednim i zna kako da mu on služi što bolje i što duže.  Profesionalni šminker ima strpljenja i svakog svog klijenta tretira sa istom dozom poštovanja. Ukratko, profesionalni šminker se prema svom klijentu, materijalu i priboru za rad odnosi sa poštovanjem. Kao i prema svom znanju i zato ga konstantno unapređuje i proširuje.

Poziv profesionalnog šminkera je sve traženije zanimanje i kako se razvija industrija zabave sve izazovnija i bolje plaćena. Ako ste razmišljali da postanete profesionalni šminker ili šminkerka, akademski kurs tehnike šminkanja lica, daće vam odličnu osnovu za ovaj poziv. Na ovom kursu savladavaju se, kako samo ime kaže, tehnike šminkanja, ali i briga o materijalu i priboru, odnos prema klijentu ali i kako tog klijenta pronaći. Iako je ceo kurs praktičan, dobija se i značajno teorijsko znanje iz ovih oblasti. A praktičan rad u pogledu samostalnog i vodjenog rada, je obavezan na ovom kursu i organizovan na nekim od najznačajnijih modnih i umetničkih projekata na našim prostorima. To je prilika da iskusite posao šminkera tojest šminkerke na setu i u dodiru sa klijentom.

Kurs profesionalnog sminkanja (kurs tehnike šminkanja lica) namenjen je svima koji žele da se profesionalno bave šminkanjem i svakome ko želi da gradi karijeru profesionalnog šminkera. On predstavlja osnovu za svako dalje usavršavanje  i pruža mogućnost za dalje izučavanje scenske šmnke, filmske šminke i specijalnih efekata, pozorišne šminke, trajne šminke, body art-a itd. Akademski kurs tehnike šminkanja lica je osnovi predmet na trogodišnjim studijama za Make Up Artist-a, na Akademijie za estetiku i kozmetologiju “Purity”, nakon kojih se stiče pravo na Bachelor of Make Up Arts diplomu.

Fotografije koje slede su prilika da zavirite na jedan čas ovog kursa i vidite šta sve možete naučiti.