Select Page

Kako otvoriti pore na licu

Kako otvoriti pore na licu

Kako otvoriti pore na licu? Tokom primene higijenskog tretmana lica obavezna je procedura otvaranja pora koja se može raditi uz pomoć različitih preparata i na različite načine. Vapozon je aparat koji najviše u tome pomaže jer ispuštanjem pare koja je usmerena ka licu klijenta dolazi do otvaranja pora. Toplota tako deluje da u potpunosti spremi lice za dalju komedoekspresiju, masku, kremu i serum.
Pore se takodje mogu otvoriti i lekovitim biljem koje predstavlja mešavinu hajdučke trave, majčine dušice, nane, kamilice i lanenog semena koje vezuje vodu. Bilje je jako sitne mleveno sa toplom vodom i nanosi se preko gaze koja se postavlja na lice klijenta. Preko tog bilja treba staviti kozmetičku foliju i tretman se završava primenom termomaske.
Termomaska svojim zagrevanjem i odredjenom temperaturom pokreće delvoanje bilja koje otvara pore. I treći način za otvaranje pora je Purity puffing up gel koji nanošenjem na lice u odredjenoj količini počinje da otvara pore bez ikakve upotrebe drugih aparata.
Ovaj preparat se koristi kod klijenata sa kuperoznom kožom lica kako bi sprečili širenje i pucanje kapilara izazvano visokom temperaturom vapozona.
Proširene pore vidljivo narušavaju izgled lica i zabrinjavaju mnoge dame. Trajno smanjenje veličine pora, nažalost, spada u domen fantazije. Svaki dermatolog će vam reći da je to prosto nemoguće, ali, s druge strane, jamice na koži je itekako moguće vizuelno smanjiti i na taj način učiniti da koža ne izgleda poput narandžine kore, već da ponovo izgleda glatko.

Saznajte kako se radi higijenski tretman lica