+381607237853 akademija.purity@gmail.com

KAKO ODABRATI NAJBOLJE KREME ZA HIDRATACIJU LICA?

Kako odabrati najbolje kreme za hidrataciju lica

Jedna od prvih grešaka koje čine žene prilikom korišćenja proizvoda na koži je da upotrebljavaju proizvod koji ne mora nužno odgovarati njihovom tipu kože. Iz tog razloga većina žena će reći da ima osetljivu kožu. Ukoliko niste sigurni, ne brinite, određivanje tipa kože je prilično jednostavno, a kada utvrdite tip kože, lakše ćete pronaći najbolje kreme za hidrataciju vašeg lica.

Pogledajte da li je T-zona suva, masna ili mešovita. Oni koji pate od problema suve kože su skloni da imaju iritacije i te osobe ne bi trebalo da koriste konvencionalne hidratantne kreme, zbog hemikalija koje mogu naneti štetu. Da biste izbegli sve greške pri kupovini, sledite ove smernice:

  • Za masnu kožu: Pronađite formule koji imaju sastojke, poput mlečnih glikolnih i salicilnih kiselina.
  • Za suvu kožu: Definitivno koristiti kremu, posebno kada je hladno vreme. Može biti više ulja u kremi. Što je veći sadržaj ulja, to je bolja apsorbcija kroz kožne prepreke za hidrataciju tkiva.
  • Kombinovana koža: Najteži tip kože za odabir adekvatne hidratantne kreme. Preporučuju se kreme bez kiselina, blage.

Međutim, nemojte zaboraviti da i klima takođe utiče na vašu kožu. Bilo da je vruće, suvo ili vetrovito vreme, treba uzeti i klimu u obzir pri kupovini hidratantne kreme.

Ako je vlažna klima onda koristiti lagane hidratantne kreme, jer formulacija takve kreme neće učiniti da imate previše masnu kožu. Za suva mesta, osim hidratantne kreme koristite nežne sapune bez pilinga.

Prilikom testiranja nove hidratantne kreme, budite oprezni. Svi mi imamo trenutke kad kupujemo neki novi proizvod za negu kože i želimo ga mazati po celom telu. Međutim, to bi moglo dovesti do neželjenih pojava i osipa na vašem  licu. Ako isprobate novu hidratantnu kremu, prvo testirajte na podlaktici.

Nemojte odmah kupovati kremu, možete krenuti sa testerom. Koristite ga dve nedelje pre nego što se odlučite za kupovinu.

Još jedna važna stvar koju treba da uzmete u obzir je, kako se hidratantne kreme prodaju. Čak i ako oznaka proizvoda kaže da je hipoalergijska, ona može sadržati nešto na šta ste vi alergični. Obavezno pročitajte sastojke pre kupovine, kako biste izbegli bilo kakvu iritaciju.

KAKO SE PRAVILNO HIDRIRA KOŽA?

Kako se pravilno hidrira koža

VIDI OVDE

PREGLED KOŽE - studenti prve godine smera Estetičar-Kozmetičar

pregled kože

VIDI OVDE