Select Page

Kako očistiti lice od fleka

Kako očistiti lice od fleka

Usled pojačanog rada ćelija melonicita dolazi do pojave fleka na licu, vratu i ramenima. Faktori koji takodje mogu uticati na to su i preterano izlaganje suncu, genetika i godine.
Tokom letnjeg perioda koža je najviše izložena pojačanim sunčevim zracima koji mogu stvoriti odredjene promene na koži. Upravo to delovanje UV zraka dovode do pojačanog rada ćelija melonicita ali da biste izbegli stvaranje fleka morate voditi kvalitetnu negu. Ukoliko u odredjenoj kremi postoji odredjena kombinacija voćnih enzima, to će biti uspešna borba protiv fleka i pega. Konkretno u kori lubenice ali i u pirinču postoje sastojci koji to uspešno rešavaju. Vitamini iz ananasa takodje deluju izuzetno dobro ali se posle pola sata mora isprati hladnom vodom.
U uklanjanju fleka na licu će vam pomoći i vitamini iz kore papaje pogotovo ta unutrašnja strana kojom možete istrljati kožu.

Kako očistiti lice od fleka i koji su uzroci nastajanja?

Osim toga, postoji i opasnost od svraba, guljenja kože, crvenila i alergijskih pojava. Kroz ove tretmane koža gubi samozaštitu, pa je neophodno da je pri svakom izlganju suncu, i leti i zimi, štitite pravilno odabranim proizvodima.
Boja kože je ravnomerno rasporedjena. Uzroci zbog kojih se javljaje neželjeno gomilanje melanina su UV zraci i toplotna delovanja kao i hormonski disbalans i upalni procesi.
Pege i fleke nastaju zbog veće koncentracije pigmenta melanina na pojednim mestima.
Osobe svetle puti imaju više crvenkastih pigmenata feomelanina, dok osobe tamne puti imaju više crno smeđeg eulomelanina koji je neuništiv i apsorbuje svetlost svih talasnih dužina, pa je ujedno i “lovac” na slobodne radikale.
Za uklanjanje i izbeljivanje takvih pigmentnih mrlja koriste se specijalni kozmetički proizvodi. Deluju tako da razaraju, odnosno rastvaraju nastali nagomilani pigment u koži, a napravljena su od specijalnih sastojaka.
Fleke vam više neće biti problem klikom OVDE i imaćete spremno lice za letnji period