Select Page

Kako oblikovati nokte

Kako oblikovati nokte

Kako oblikovati nokte?

Većina problema vezanih za nokte i šake, više su dosadni nego što su ozbiljni zdravstveni problemi, ali njihove posledice su veoma neprivlačne, a ponekad ukoliko se ne spreče na vreme, mogu biti i veoma bolne.

Postoji puno dobrih razloga da posetimo nekog dobrog manikira ili pedikira:
Popravlajmo strukturu i opšte stanje kože i noktiju, rešavamo probleme kao što su suva i tvrda koža peta, urasle, razlistane i izgrickane nokte,pojačavamo cirkulaciju u šakama i stopalima, pomaže nam da se opustimo i lišimo stresa posle napornog dana, pomaže obolelima od artritisa zbog povećanja mobilnosti kostiju šaka i stopala.

Kako oblikovati nokte turpijom?

Ono na šta treba da obratite pažnju je način turpijanja noktiju. Prvo, najbolje bi bilo da koristite neku finiju turpiju sa sitnijim kristalićima (pre nego metalnu). Uvek prevlačite turpiju samo u jednom smeru, a najbolje bi bilo da turpiju prevlačite preko vrha nokta od ivice ka sredini. Postoji čak i tehnika turpijanja “kratko, kratko, dugo,” koja objašnjava kakve poteze treba praviti pri turpijanju, u kojoj se ovim dugim potezom izglačava i poravnava vrh nokta, dovodeći ga u željeni oblik.Ne postoji idealan oblik nokta. Sve će, naravno, zavisiti od vašeg ličnog ukusa i potreba. Međutim, postoji nekoliko opcija za koje se možete odlučiti, a koji imaju različite karakteristike zbog kojih vam mogu više ili manje odgovarati.

Kako oblikovati nokte i i koji je najbolji oblik?

Zaobljeni – Idealan oblik za kraće nokte. Potrebno je noktu omogućiti da izraste ravno i sa strane na otprilike 1.5 mm, a onda ga zaobliti sa svih strana u okruglasti oblik. Ovim oblikom je nokat jači i dobar je za one koje puno koriste ruke i vole da su im nokti kratki i uredni.
Četvrtasti – Oblikuju se tako što se posle izrastanja nokta vrh ravno turpija pod pravim uglom na ivice sa strane. I ovo je oblik kojim je nokat veoma jak, ali u isto vreme može učiniti da vam šake izgledaju teško i grubo. Ovaj oblik je najbolje imati ukoliko želite da privučete pažnju na duge nokte.

Pogledajte kako izgleda klasičan manikir

DSCN4312