Select Page

Kako negovati prirodnu boju kose

Kako negovati prirodnu boju kose

Kako negovati prirodnu boju kose? Većina žena ima tu potrebu da se vrati u prirodnu boju kose. Imati prirodnu nijansu kose je apsolutni trend. U vremenu kada vladaju pramenovi, prirodna nijansa je zbog toga doživela svoju popularnost. Da biste imali originalan izgled morate biti strpljivi da biste izvukli maksimum.

Pre svega počnite od toga koja vam boja najbolje pristaje a da biste pogodili nijansu potrebno je da se dobro informišete. Prirodnu nijansu treba uklopiti uz ten i uz boju vaših očiju. Ali da bi vaša prirodna nijansa došla do izražaja važno je da je negovana.

Da biste imali prirodnu nijansu na korenu pustite da obojena kosa raste. Koren u drugoj nijansi se više ne smatra nemarnošču frizure već je tamniji koren veoma moderan. Sve što vam je neophodno je da ostavite da kosa sama uzme stvari u svoje ruke i da prvih nekoliko centimetara bude u vašoj prirodnoj nijansi.

Kako negovati prirodnu boju kose? Prošlo je neko vreme i vaša kosa u trendu ima stepenasti efekat: to se odnosi na teški prelaz između boja koja generalno se dešava u drugoj trećini rasta. Najelegantniji i najjednostavniji način je da se ovaj nepoželjni efekat pokrije tehnikom pramenova: Frizer stavlja pramenove koji se podudaraju sa prirodnom nijansom obojenim dužinama kako vaša kosa raste.  Na taj način se tranzicija olakšava, a gradacija boja izgleda prirodna i nežna. Nakon nekog vremena dobijate popularnu ombre ili dip-dye izgled na taj način – sa ovim vodećim trendom, krajevi su obično svetliji od korena, što je idealno za rast kose.

Kako negovati prirodnu boju kose? Redovno šišanje dace vašoj kosi dodatno osveženje i tako ćete najlakše doći do prirodne nijanse. Često oblikovanje ili feniranje može da poveća rizik od rascvetanih krajeva. To je neprivlačno kod tamne kose. Smeđa kosa može da izgleda slamnato, dok tamna može da dobije sede.

Sjaj kose zavisi ne samo od pigmenata u vašoj kosi već i od površine teksture. Ako je površni epiderm zatvoren i gladak, vlakna kose reflektuju svetlost efikasnije. To čini vašu prirodnu nijanstu blistavijom i svakako atraktivnijom. Kako to da postignete? Sa odgovarajućom negom za zdravu kosu. Izaberite šampon koji odgovara vašem skalpu – ima ključnu ulogu u pranju kose. Kada vam je skalp zdrav (a s time i koren) vaša kosa može da raste zdravo. Negujte takođe dužine i krajeve, koji su često suvi, sa hranljivim balsamima i tretmanima – to sve čini vašu svilenkastu kosu glatkom a boju dugotrajnom, lepom i prirodnom.

 

Pogledajte kako izgleda skraćivanje krajeva kose