Select Page

Kako negovati mešovitu kožu

Kako negovati mešovitu kožu

Mešovita ili masna koža najčešći je tip kože u dvadesetima a najviše se javlja u pubertetu. Dobro poznata T – zona zbog prekomernog lučenja lojnih žlezda dok na obrazima i oko očiju je uglavnom suva. Pošto ovakav tip kože ima veliki broj ljudi želeli bi da saznaju kako je pravilno negovati. T-zona je i nakon 40. godine masna a može čak i kasnije.
Najvažniji korak kada je pravilna nega u pitanju je temeljno čišćenje lica. Da bismo osigurali pore i da bismo kožu oslobodili sebuma, nečistoća i ostataka šminke, mešovitoj koži se preporučuje svakodnevna nega ujutru i uveče bez korišćenja sapuna.
Za razliku od normalne i suve kože, mešovitoj koži je potrebna češća dodatna nega čak i do dva puta nedeljno uz korišćenje pilinga kako bi se uklonile izumrle ćelije a kako biste dubinski pročistili kožu dobro rešenje su maske sa glinom koje regulišu lučenje sebuma i matiraju kožu.
Piling je proces uklanjanja mrtvih ćelija kože. Može stimulisati protok krvi i povećati stopu obnove ćelija kože. Piling čisti pore i poboljšava teksturu kože, obezbeđujući čistiju i glatkiju površinu za nanošenje šminke. Proizvodi kao što su serumi i kreme takođe mogu da prodru lakše u spoljne slojeve kože nakon tertiranja kože pilingom.

Kako negovati mešovitu kožu i šta treba koristiti?

Treba koristiti pilinge koji sadrže niske koncentracije alfa-hidroksilnih kiselina (AHA), beta-hidroksilnih kiselina (BHA). Neki proizvodi sadrže granule koje fizički uklanjaju ćelije kože, kao što su mlevene semenke ili kuglice. Previše mehanički piling može da iritira kožu i izazove upalu. Koristite piling samo jednom ili dva puta nedeljno da bi se izbeglo presušivanje kože, što može dovesti do povećanja proizvodnje masnoće.

 

Pogledajte kako se radi piling lica