Select Page

KAKO NASTAJE KURJE OKO? - kako sprečiti pojavu

Kako nastaje kurje oko?

Stopala su deo našeg tela koja trpe najveći teret. Ona zahtevaju posebnu negu, jer su u suprotnom sklona da obole od raznih deformiteta kao i bolesti kože.

Koža na stopalima, ali i šakama, najdeblja je na našem telu, te je tako, ukoliko nema odgovarajuću negu sklona da zadeblja, postane suva i hrapava i da se na njoj pojave žuljevi.

Ukoliko joj ne omogućite adekvatnu negu, može postati  sklona razvoju raznih bolnih procesa u koje spada i kurje oko.

Kurje oko može nastati na bilo kom delu stopala koje trpi pritisak, najčešće su to tabani i predeli oko i između prstiju.

Nastanak kurjeg oka povezan je sa nošenjem tesne i neudobne obuće, zbog znojenja nogu, urođenenih i stečenih deformiteta stopala.

Ne postoji veća razlika između običnog žulja i kurjeg oka. Kurje oko je stečena keratodermija, tvrdo zadebljanje kože sa centralnim delom, koji je veoma bolan i osetljiv.

Simptomi kurjeg oka

Koža je u početku veoma crvena i bolna, na mestu gde će se pojaviti kurje oko. Njegovo središte, odnosno koren proteže se duboko  u kožu i izuzetno je bolno. To je glavna razlika između običnog žulja i kurjeg oka. Sve dok postoji koren kurje oko je i dalje prisutno. Tvrde kurje oči se pojavljuju na tabanima, dok se između prstiju javljaju meke kurje oči, zbog vlaženja kože i topline između prstiju. Javljaju se na jednom ili više mesta, a njihovu pojavu može pratiti i otok. Svi ovi simptomi uzrokuju velike neprijatnosti i deluju opterećujuce na psiho-fizičko stanje obolelog.

Lečenje kurjeg oka

Sigurno ste čuli mnoge ljude kako se ne mogu rešiti ovog problema. Postoje razni recepti kako u narodnoj medicini tako i apotekarski, operacije i drugi načini uklanjanja ovog veoma neprijatnog problema.

Na Akademiji za estetiku i kozmetologiju Purity možete rešiti problem kurijeg oka pomoću medicinskog pedikira i na najbezbolniji način ukloniti problem.

KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU MEDICINSKOG I ESTETSKOG PEDIKIRA?

estetskog pedikira