Select Page

Kako našminkati sitne oči

Kako našminkati sitne oči

 

Sitne, male i ispupčene krupne oči nisu oblik već karakteristika koja može da krasi vaše oči pa da bi te karakteristike došle do izražaja morate znati kako našminkati sitne oči. Približene, “tužne”-sitne oči, sa spuštenim kapcima, kose, okrugle.Sve su to specifičnosti koje čine lepotu ! Možda vam sve ove osobine i oblici ne zvuče savršeno, ali uz pomoć adekvatnog nanošenja šminke možete istaći upravo ono što je na njima lepo !Ono što šminkom možemo da uradimo, jeste da male oči vizuelno učinimo većim. (više o istaknutosti oka klikom OVDE)
Na kapke nanesite svetlu senku po vašem izboru, a u pregibu nanesite tamniju senku. Trudite se da prelaz ne bude vidljiv. (saznajte sve o tehnikama šminkanja klikom OVDE)
Za one koji bez obzira na pravila, vole da nose ajlajner (više o načinu stavljanja klikom OVDE) ili olovku, u vašem slučaju olovka u koren oka koju ćete blago razmazati će biti efektnija u odnosu na oštru liniju. Možete koristiti belu-bež olovku za oči koju ćete naneti unutar oka, na suzni kanal, što vizuelno otvara pogled. Trudite se da vam kapci budu što svetliji, a da tamnu senku koristite veoma malo u pregibu. Posvetlite deo ispod obrva. Maskara je ključ ovog izgleda. Nanesite je pokretima ka gore na gornje trepavice, i ka dole za donje, kako bi se stvorio vizuelno krupniji pogled.
Tamne senke su odgovarajuće za ovaj oblik. Koristite mat senke i izbegavajte sedefaste i svetlucave senke (više o kontrastu boja klikom OVDE). Unutar oka, na suzni kanal nanesite crnu ili braon olovku. Slobodno možete koristiti ajlajner i olovkom uokviriti celo oko. Uvijte gornje trepavice i samo njih namažite. Za one koji nisu ljubitelji tamno našminkanih očiju: mekom olovkom za oči (probajte braon boju) polako krenite da iscrtavate oko uz koren trepavica i aplikatorom-sunđerastim (uglavnom su u setu palete ili probajte sa štapićem za uho) tu liniju od olovke blago smekšajte. To ponovite na donjem i gornjem delu oka, uz koren trepavica (imajte i vi bujne i lepe trepavice a više o tome klikom OVDE). Ako vam se od jednog prelaza čini dovoljno šminke, vi tu stanite i samo još maskaru nanesite. Ako želite jači efekat ponovite više puta ceo proces. Savet plus je da nekom senkom slične boje polako pređete preko te olovke koju ste nanosili, kako bi fiksirali šminku pošto je u pitanju meka olovka za oči. Sva pravila za krupne oči primenljiva su i za ispupčene oči.

Naučite sve o oblicima očiju kao i o tehnikama šminkanja kursom za PROFESIONALNOG ŠMINKERA a više o tome klikom OVDE 

Više o studijskom programu MAKEUP ARTIST klikom OVDE