Select Page

Kako napraviti kontrast svetla i senke

Kako napraviti kontrast svetla i senke

Ekstremni higlight sve više postaje trend u svakodnevnom šminkanju.

Higlight ( Ekstremni higlight) – prevedeno sa engleskog jezika znači “osvetljenje” ili “svetla tačka”.

Proizvodi sa kojima se postiže higlight (ili Ekstremni higlight) mogu biti kremasti, tečni, kompakt ili u prahu. Svaki sastav daje drugačiji efekat.

U zavisnosti od tona kože lica biramo i higlight koji može imati zlatni, bronzani, neutralni ili roze podton.

Glavni cilj hilight-a je da osvetli najviše tačke na licu i da stvori iluziju visine. Privlači pažnju i daje efekat svežine i mladalačkog izgleda.

Nanosi se na smoj ivici jagodične kosti, na vrhu nosa, iznad usana i u uglovima očiju.

Na ovom fotografisanju smo prenaglasili higlight (Ekstremni higlight) kako bismo postigli visok sjaj i mokar izgled na našim modelima.

Kako napraviti kontrast svetla i senke i kako nanositi hajlajter?

Delovi lica na koje se hajlajter nanosi:centralni deo čela,po sredini nosa kako bi se postigao efekat suženja,ispod obrva,oko unutrašnjeg ugla oka,na vrhu jagodičnih kostiju,iznad sredine gornje usne kako bi se postigao efekat punijih usana.
Za konturisanje možete koristiti uglaste, ali i pravo sečene četkice. Međutim, oblik četkice zavisi i od vrste proizvoda koji koristite za konturisanje. Ukoliko upotrebljavate kremasti puder, najbolje će vam koristiti ravna četkica sa sintetičkim dlakama. S druge strane, praškaste proizvode bolje ćete naneti mekom uglastom četkicom napravljenom od prirodnih dlaka.
Kada je o konturisanju dobro nam je poznato da u poslednje vreme ima široku primenu. Medjutim kada devojke konturisu lice obično prave neke učestale greške koje jako utiču na kvalitet konturisanja.
I mnogi Tutorijali na Jutjubu najčešće savetuju upotrebu tečnog pudera, međutim, stručnjaci naglašavaju da su bolji izbor puderi sa mat teksturom, jer ih je lekše “blendirati”.
Konturisanje ne podrazumeva crtanje bilo kakvih linija. Suština je u uvlačenju obraza i kružnom nanošenju mat bronzera koji kreira senku u udubljenjima koja su na taj način nastala.