Select Page

KAKO NAPRAVITI AFRO LOKNE? - tehnika pravljenja i istorija

Kako napraviti afro lokne?

Kako napraviti afro lokne? Princip rada se bazira na sitnim pramenovima koji se nižu na ukosnice cik-cak. Zatim se uvijaju u foliju i zagrevaju presom za kosu. Ova zavodljiva frizura  afro lokni osvaja svet velikom brzinom zahvaljući vizuelnom izgledu. Kada se folija ohladi, izvlacimo pramen iz ovog “paketića” i rastresanjem kose dobijamo efekat guste i sitno prelomljene kose i efekat afro lokni.  Mnoge svetske zvezde se odlučuju za ovakav “look” jer daje kosi izuzetnu bujnost i egzotičan celokupan izgled.

Kako napraviti afro lokne?
Proces pravljenja afro lokni traje duže tako da je bolje raditi ih sa dva para ruku. Efekat afro lokni podseća na žene sa afričkog podneblja koje imaju pretežno gustu kosu.

Istorija

Zašto težimo ka egzotici Kontinent Afrike: Afrika je najstarija naseljena teritorija na Zemlji i pretpostavlja se da čovek potiče sa tog kontinenta. Tokom većeg dela svoje istorije, Afika (kao i ostali kontinenti) nije imala države, već je bila naseljena grupama plemena, kraljevinama i porodicama. Iako je Egipat prva ikad formirana država, najveći deo podsaharske Afrike, sa izuzetkom Etiopije, Nubijskog kraljevstva i Sahela, do nedavno nije bio organizovan u države. U četrnaestom veku evropski istraživači su stigli u Afriku. Prevarom lokalnih plemenskih vođa, Evropljani su zarobili milione Afrikanaca koje su kao roblje odvozili širom sveta. U ranom devetnaestom veku evropske imperijalne sile su okupirale najveći deo kontinenta formirajući mnoge kolonijalne države, ostavljajući samo dve nezavisne nacije. I danas najveći deo afričkih država ima granice koje su bile povučene u doba evropskog kolonijalizma. Iako je Egipat prva ikad formirana država, najveći deo podsaharske Afrike, sa izuzetkom Etiopije, Nubijskog kraljevstva i Sahela, do nedavno nije bio organizovan u države. U četrnaestom veku evropski istraživači su stigli u Afriku. Prevarom lokalnih plemenskih vođa, Evropljani su zarobili milione Afrikanaca koje su kao roblje odvozili širom sveta. U ranom devetnaestom veku evropske imperijalne sile su okupirale najveći deo kontinenta formirajući mnoge kolonijalne države, ostavljajući samo dve nezavisne nacije. I danas najveći deo afričkih država ima granice koje su bile povučene u doba evropskog kolonijalizma.

POSTANI PROFESIONALNI FRIZER

DSCN3746

POSTANI KOMPLETAN MAKEUP ARTIST

makeup artisti