Select Page

Kako najlakše smršati

Kako najlakše smršati

Ova tehnika deluje na nekoliko određenih tačaka koje su povezane sa nekim od glavnih organa tela. Pravilno pritiskajući te tačke možete tretirati većinu zdravstvenih problema i stanja. Stimulisanje ovih tačka će vam pomoći da kontrolišete apetit i glad koji su uglavnom prouzrokovani stresom, dok ćete istovremeno činiti digestivni sistem jačim. Počnite da laganom masažom akupresurnih tačaka, a zatim ih pritisnite. Preporučujemo da završite sa još jednom laganom masažom na istom mestu.
Ovo je jedna od glavnih tačaka za kontrolu apetita. Da biste je pronašli, stavite palac ispred uveta, na delu gde se nalazi hrskavica trouglastog oblika. Otvorite i zatvorite vilicu i pronađite tačku gde se oseća maksimalan pokret. Pritisnite tačku oko 1 do 3 minuta, dva puta dnevno. Prema akupresuri, uši, ruke i stopala su delovi tela koji imaju veću reflekciju energije nego ostali delovi tela.

Kako najlakše smršati i stimulacijom kojih tačaka se to postiže?

Pritiskanje tačke ispod kolena ne samo da popravlja varenje, već pomaže i kod uklanjanja menstrualnih bolova i grčeva. Locirana je na 5 centimetara ispod kolena i jedva pomerena ka spoljnom delu noge. Pritiskajte tačku kažiprstom oko 2 minuta svakog dana, kako biste omogućili stomaku bolju funkciju. Kada je pritisnete, moguće je da ćete osećati nelagodnost i bol. Da biste pronašli ovu akupresurnu tačku, izmerite širinu palca od lakta ka unutrašnjem pregibu ruke. Pritiskajte je palcem oko 1 minut, svakog dana. Stimulacijom ove tačke pomoći ćete telu da eliminiše višak vode i toplote, poboljšavajući rad creva i smanjuući rizik od nakupljanja vode.Verovali ili ne moguće je mršaviti i na ovaj način stimulisanjem odredjenih tačaka čime ćete poboljšati rad organizma i lepši izgled tela.