Select Page

Kako najbrže ukloniti podočnjake

Kako najbrže ukloniti podočnjake

Kako najbrže ukloniti podočnjake? Tamni podočnjaci ispod očiju nisu ozbiljan problem sa kožom, ali čine da ljudi izgledaju premoreno, iscrpljeno, starije, pa čak i bolesno. Neki od glavnih uzroka zbog koji se javljaju tamni kolutovi oko očiju jesu: nasledni faktor, suva koža, nezdrava ishrana, često plakanje, mnogo sati provedenih za monitorom, starenje, mentalni ili fizički stres, nedostatak sna, pušenje.
Takođe crni podočnjaci su znak anemije, oštećenih krvih sudova, hiperpigmentacije, alergije ili dehidratacije. Koža oko oka je veoma nežna i tanka, tako da ovi krugovi još lakše i više dolaze do izražaja. Pošto koža u ovom području nema lojne žlezde potrebna joj je posebna nega. I muškarci i žene raznih starosnih grupa mogu ih imati, a mi ćemo vam u daljem tekstu dati par odličnih predloga kako ukloniti tamne podočnjake, stoga obavezno ostanite sa nama.
Danas postoje brojne savremene, medicinske metode za uklanjanje podočnjaka laserom i dr. Iako se one već dugi niz godina praktikuju, mi se ovom prilikom nećemo sa njima baviti, sa druge strane nudimo vam 9 prirodnih recepata, nakon kojih se tamni podočnjaci ispod očiju povlače. Krastavac je poznat po svom svojstvu da može izbeliti kožu, tako da može pomoći da se uklone tamni podočnjaci, plus on ima osvežavajuće svojstvo i umirujući efekat.

Kako najbrže ukloniti podočnjake i uz pomoć koje primene?

Drugi način kako smanjiti podočnjake, je da sok od krastavca pomešate sa limunovim sokom u jednakoj količini. Tupferom nanesite sok na obolelo mesto. Ostavite ga petnaest minuta, a zatim isperite vodom. Ovaj lek nanosite jednom dnevno tokom nedelju dana.
Bademovo ulje je odlično rešenje za osetljivu kožu. Redovna upotreva bademovog ulja će pomoći da crni krugovi oko očiju izblede. Pored bademovog ulja, možete koristiti i ulje sa vitaminom E na ovom predelu.