Select Page

Kako najbolje uviti kosu

Kako najbolje uviti kosu

 

Sve što je potrebno, jeste samo malo vremena i to da se poslužite sa nekoliko trikova koji će vaše lokne učiniti raskošnijim, lepšim i trajnijim.Pre svega, važno je napomenuti da je, sa većom dužinom vaše kose, prilikom pravljenja lokni, veća i vaša prednost odnosno mogućnost da vam lokne budu baš onakve kakve ste želeli. Razlog tome je taj, što je dugu kosu lakše kontrolisati i lakše odrediti njen oblik.

Ono što vam takođe može pomoći da odredite oblik, ali i trajnost svojih lokni, jeste pena za kosu.Lokne, bilo da su krupne, sitne ili talasaste i bilo da su napravljene na kraćoj ili dužoj kosi, mogu biti idealno rešenje, ukoliko želite da vaša frizura bude uredna i lepa, a da pritom na nju ne morate da potrošite neograničeno puno vremena.

 

Kako najbolje uviti kosu i održati dobru formu frizure?

Zatim, vreme je da jednu po jednu počnete da oblikujete svoje lokne. To možete uraditi na više načina.Prvi, a pritom i najuspešniji način, jeste da kosu namotate na takozvane krpice, koje ste prethodno pripremili tako što ste čistu i pamučnu tkaninu isekli na oblike trakica koje su širine jednog do jednog ipo centimetara i dužine oko 15 centimetara. ilikom samog oblikovanja lokni, odnosno namotavanja na krpice, potrebno je da debljina svakog pramena koji namotavate bude bar približno ista, kako bi lokne na kraju izgledale skladno i uredno. Što je debljina pramena veća, to će i lokna biti krupnija, dok će tanki pramenovi oblikovati sitnije lokne.

Takodje je bitno i da svaki pramen namotavate u istom smeru, jer će to takođe doprineti skladnom izgledu vaših lokni.Kada ste se odlučili za željenu debljinu i smer namotavanja pramenova, namotavajte ih na krpicu ili na sunđerasti štapić tako da ti počnete da radite od samog vrha, odnosno kraja pramena, pa prema korenu. Kada stignete do vrha, krpicu čvrsto vežite da pramen bude pričvršćen.

 

Pogledajte kako izgledaju romantične frizure