Select Page

Kako najbolje odraditi pramenove

Kako najbolje odraditi pramenove

Kada govorimo o pramenovima postoji više opcija kada je hladan tip kože u pitanju. Ako želite svetliji izgled pepeljasti pramenovi su idealni za vas. Ako imate svetlo hladan tip i imate pepeljastu boju najbolje će vam stojati plavičasti ili srebrno pepeljasti pramenovi. . Pramenovi su najbolje rešenje za vas jer su veoma zahvalni za održavanje. Postoje tri glavna pigmenta koje odredjuju boju hemoglobin, melanin i karoten. Svi ovi pigmenti kombinovanjem stvaraju jedinstven ton kože. Količina melanina odredjuje da li ste hladan ili topao tip kože. Isti pigmenti odredjuju i boju kose tako da na osnovu vaše prirodne boje kose možete shvatiti koji tip kože imate.Promenite vaš izgled na Akademiji Purity.

Kod tamno toplog tona pravi izbor su tamno crveni i kestenjasti pramenovi koji će dodati sjaj kosi. Pramenovi boje karamele obezbediće živost pokreta kose. Svetlo topli tip kože obično dobro reaguje na prirodno toplije nijanse. Odlučite se za svetlije i neutralno zlatne pramenove.
Plave nijanse mogu biti razne, od platinastoplave do tamnoplave. Što je vaš ten svetliji, to treba da bude svetlija i nijansa plave boje. Bež plava je naročito popularna u skorije vreme. Ta trendi boja posebno se lepo slaže u kombinaciji sa malo tamnijom kožom i zelenim očima. Plave oči i svetao ten idu sa šampanjac-plavom kosom. Pepeljasto-plava i platinasto-plava kosa odgovaraju ružičastom tenu.
Čokoladno-smeđa nijansa dobro stoji skoro svakoj dami i ona se posebno preporučuje samouverenim i privlačnim ženama.