Select Page

KAKO NAJBOLJE NAŠMINKATI OČI? - nanošenje senke, krejona i maskare

Kako najbolje našminkati oči?

Kako najbolje našminkati oči? Na svakom licu trebamo da istaknemo ono što je lepo, dok ono što je manje lepo guramo u drugi plan, odnosno gledamo da to prikrijemo. Šminkanje očiju zavisi pre svega od toga kakav efekat želite da postignete, odnosno da li želite da izgledate skoro nenašminkano ili upadljivo. U oba slučaja, potrebna je velika veština. Prvi korak u šminkanju očiju je stavljanje senke na kapke.
Treba koristiti najkvalitetnije senke jer se one ne talože u pregibima i boricama kapaka.Žene koje imaju bore ne bi trebalo da iscrtavaju oči crnom već olovkom u boji koja je u skladu sa senkom.
Nanošenje senke za oči – Senke se prave u obliku krema, praha, želea i olovke. Senke u obliku krema na bazi voska i ulja nisu pogodne za naborane kapke, jer boja ostaje u naborima. Za masnu kožu najbolji su želei čije je dejstvo dugotrajno. Tečne senke su još trajnije ali se teško nanose, boja se često razliva, pa deluje neuredno. Najjednostavnija je upotreba senki u prahu, ali su one najnepostojanije. Proizvode se sedefaste i mat senke. Mogu se nanositi vlažnom četkicom i tada im je delovanje duže, a boja postojanija. Senke u prahu se ne preporučuju ženama koje nose kontaktna sočiva jer se prah lako skuplja na sočivima, što je vrlo neprijatno.
Pre nanošenja senke kapci se pripreme za šminkanje kao i koža lica što podrazumeva stavljanje krema i podloge.U svakom slučaju uvek treba birati najkvalitetnije senke jer se one ne talože u pregibima i boricamakapaka. Osimtoga, manjeje verovatno da će kvalitetna šminka izazvati alergijske reakcije na ovim vrlo osetljivim delovima lica. Da bi se izbeglo nadraživanje kože oko očiju, pa i samih očiju, pored kvalitetnih senki potrebno je da četkice i ostali pribor za šminkanje očiju uvek budu besprekorno čisti.Pre nanošenja osnovne senke na kapke možete staviti i vrlo malo bele boje na sredinu kapka. Senka se stavlja četkicom ili štapićem sa sunđerom, od unutrašnjeg ka spoljnem uglu oka. Za senčenje kapaka pronađite osnovnu boju a zatim blago tonirajte ostale u skladu sa njom. Osnovna boja se bira prema odeći ili nekim detaljima. Kombinacija boja ili toniranje je danas znatno olakšano, jer se senke prodaju u kompletima (kompakt pakovanja) od 6 i više tonova. Pored toga, kvalitet ovih senki je veoma dobar, pa se lako nanose i stapaju jedna u drugu.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR ILI MAKEUP ARIST

kako nastaju akne

POGLEDAJTE VIŠE O BEZBEDNOM POTAMNJIVANJU TELA

bezbedno potamnjivanje tela