Select Page

Kako najbolje naneti maskaru

Kako najbolje naneti maskaru

Kako najbolje naneti maskaru? Najčešći problem sa kojim se žene susreću je izbor dobre maskare kao i način nanošenja maskare. Ako se dugo šminkate onda vam je sigurno podjednako važno da savladate nanošenje maskare koja će vam omogućiti zavodljiv pogled.
Nanošenje maskare možete savladati u tri jednostavna koraka. Prvi podrazumeva pomeranje četkice s leva na desno kod korena trepavica jer na taj način deluju duže. Sledeći korak je povlačenje četkica na gore kroz trepavice i to brzo s leva na desno jer to pomeranje ključno. Dok poslednji korak podrazumeva stavljanje četkice na gornju stranu trepavica kod korena a zatim je povlačite na dole kako biste ukloniti grudvice ukoliko ih ima. Kada birate maskaru, razmislite šta želite (maskara koja produžuje trepavice, povećava volumen, vodootpornu, ne stvara grudvice).
Možete upotrebiti češalj za trepavice. Prvo nanesite maskaru na koren trepavica, zatim provucite češalj kroz vrh vaših trepavica.Otarasite se grudvica tako što ćete da uklonite višak maskare sa četkice. Obrišite četkicu pomoću maramice, ovo eliminiše grudvice pre nego što počnete! Još jedan način je da provučete čistu četkicu za maskaru kroz trepavice i to kada su vlažne.

 

Najbolji način da očistite staru četkicu za maskaru je da je potopite u tečnost za skidanje šminke, posle toga je operite sapunom i osušite. Perite je uvek kada perete vaš pribor za šminkanje.
Postoji osnovno pravilo za maskaru: crna maskara svima stoji, ali može smetati plavušama sa svetlim tenom. Plavuše bi se trabale odlučiti za braon-crnu maskaru preko dana, a čisto crnu za noć. Burgundi ili boja šljive ističe plave oči, kao i plava maskara. Ljubičasta maskara izgleda sjajno uz kestenjaste oči.
Uvijanje trepavica daje im širi i svetliji izgled. Zagrejte uvijač uz pomoć fena 3-5 sekundi pre nego što krenete sa uvijanjem. Pipnite ga da proverite da nije previše vruć. Mit je da morate da uvijate trepavice pre nanošenja maskare. Možete ih uvijati i posle nanošenja maskare, samo proverite da maskara bude suva. Pomeranje u cik-cak pomaze u smanjivanju grudvica.
Mnogi eksperti za šminkanje preporučuju da se maskara stavlja samo na gornje trepavice. Ukoliko želite da vam oči izgledaju šire, nanesite maskaru na donje trepavice, ali samo ih blago nanesite četkicom za maskaru. Ako vam se nanošenje maskare čini kao težak posao, stavite maramicu ispod njih i biće vam lakše.
Kada savladate sve ove korake više vam neće biti problem da imate istaknut i zavodljiv pogled koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.