Select Page

Kako najbolje naneti hajlajter

Kako najbolje naneti hajlajter

Put do idealnog izgleda od vas zahteva odredjeno strpljenje kao I dobro poznavanje principa sveta estetike. Svakodnevno se menjaju trendovi I veoma je važno da bar deo toga ispratite. Najzastupljeniji proizvod koji se koristi tokom šminkanja je svakako hajlajter. Njegova uloga je mnogostruka i zbog samog efekta koji daje postao je veoma neophodan.

 

U cilju isticanja odredjenih delova na licu morate kvalitetno naneti hajlajter kako bi učinak bio dobar. Efekat premalanja svetlosti koji daje daje licu odredjenu svežinu i lepotu. Hajlajter se nanosi na centralnom delu čelu, po sredini nosa kako bi se postigao efekat suženja, ispod obrva, oko unutrašnjeg ugla oka na vrhu jagodičnih kostiju, iznad sredine gornje usne kako bi se postigao efekat punijih usana.

Za nanošenje hajlajtera možete koristiti uglaste ali i pravo sečene četkice. Medjutim praškaste proizvode bolje ćete naneti mekom uglastom četkicom napravljenom od prirodnih dlaka. Konturisanje ima sve veću primenu. Za kvalitenije konturisanje koristite bronzer i rumenilo dok će hajlajter dati završni efekat.

 

Možete čak konturisati i oči i tu važi ravilo da se koristi tri ili četiri slične nijans, i to tako da se najsvetlija nanosi u uglu oka dok se na sredni kapka preko bazne boje i iposd obrva, srednja na sredinu oka, do pregiba kapka ili iznad njega skroz do malo ispod obrva a najtamnija nijansa u spoljasnih uglovima oka.