Select Page

Kako koristiti senke za oči tokom šminkanja

Kako koristiti senke za oči tokom šminkanja

 

Kako koristiti senke za oči tokom šminkanja? Šminkanje očiju zavisi pre svega od toga kakav efekat želite da postignete, odnosno da li želite da izgledate skoro nenašminkano ili upadljivo. U oba slučaja, potrebna je velika veština. Prvi korak u šminkanju očiju je stavljanje senke na kapke.
Treba koristiti najkvalitetnije senke jer se one ne talože u pregibima i boricama kapaka.Žene koje imaju bore ne bi trebalo da iscrtavaju oči crnom već olovkom u boji koja je u skladu sa senkom.
Nanošenje senke za oči – Senke se prave u obliku krema, praha, želea i olovke. Senke u obliku krema na bazi voska i ulja nisu pogodne za naborane kapke, jer boja ostaje u naborima. Za masnu kožu najbolji su želei čije je dejstvo dugotrajno. Tečne senke su još trajnije ali se teško nanose, boja se često razliva, pa deluje neuredno. Najjednostavnija je upotreba senki u prahu, ali su one najnepostojanije. Proizvode se sedefaste i mat senke. Mogu se nanositi vlažnom četkicom i tada im je delovanje duže, a boja postojanija. Senke u prahu se ne preporučuju ženama koje nose kontaktna sočiva jer se prah lako skuplja na sočivima, što je vrlo neprijatno.
Pre nanošenja senke kapci se pripreme za šminkanje kao i koža lica što podrazumeva stavljanje krema i podloge.U svakom slučaju uvek treba birati najkvalitetnije senke jer se one ne talože u pregibima i boricamakapaka. Osimtoga, manjeje verovatno da će kvalitetna šminka izazvati alergijske reakcije na ovim vrlo osetljivim delovima lica. Da bi se izbeglo nadraživanje kože oko očiju, pa i samih očiju, pored kvalitetnih senki potrebno je da četkice i ostali pribor za šminkanje očiju uvek budu besprekorno čisti.Pre nanošenja osnovne senke na kapke možete staviti i vrlo malo bele boje na sredinu kapka. Senka se stavlja četkicom ili štapićem sa sunđerom, od unutrašnjeg ka spoljnem uglu oka. Za senčenje kapaka pronađite osnovnu boju a zatim blago tonirajte ostale u skladu sa njom. Osnovna boja se bira prema odeći ili nekim detaljima. Kombinacija boja ili toniranje je danas znatno olakšano, jer se senke prodaju u kompletima (kompakt pakovanja) od 6 i više tonova. Pored toga, kvalitet ovih senki je veoma dobar, pa se lako nanose i stapaju jedna u drugu.