Select Page

Kako karminom prekriti podočnjake

Kako karminom prekriti podočnjake?

Podočnjaci se javljaju usled dehidratacije i zastoja venske krvi i limfe u kapilarnom krvnom sistemu kože podočnjaka. Oni mogu da budu različitih boja. Tako tamni podočnjaci koji se manifestuju tamnim kolutovima, kesice tamne boje ili tako što je oko očiju izražen tamni krug. Obično su kesice ispunjene tečnostima i ukazuju na bubrežne tegobe, zbog čega pacijenta treba uputiti  kod nefrologa ili urologa. Tamni podočnjaci mogu da se jave i zbog povećanog nagomilavanja tamnog pigmenta melanina, što je posledica hormonskog poremećaja kod nadbubrežne žlezde
Lice je ogledalo zdravlja, a pojava podočnjaka ponekad može da upućuje i na ozbiljne zdravstvene probleme.
Tamni kolutovi oko očiju najčešće se prikrivaju korektorom, s time što je potrebno da korektor ima nijansu vaše boje kože, a nikako ne svetliji jer će samo skrenuti pažnju na tamno područje. Onaj s ružičastim tonovima najbolje prekriva smeđe podočnjake, a žućkasti plave i ljubičaste podočnjake. Osim korektorima,možete ih prekriti i CRVENIM KARMINOM.

 

Takodje možete prekriti pomoću crveno-narandžastog karmina i malo korektora. Karmin treba naneti od unutrašnje strane oka do spoljašnjeg ruba i uz liniju obrve, pa potom dodati korektor. Crveni ruž će neutralizovati tamnoplave podočnjake i uskladiti ih sa tenom, a damama sa svetlom bojom kože najbolje će stajati koralne nijanse karmina. Najbolje je koristiti tečne korektore( flormar-perfect coverage),2 nijanse,u boji tena,i nijansu tamnije.Utapkavati ih beauty blending sponge-om.