+381607237853 akademija.purity@gmail.com

KAKO SE RADI HIGIJENSKI TRETMAN LEĐA?

Kako izgleda higijenski tretman leđa

Na Akademiji za estetiku i kozmetologiju, higijenski tretman leđa, rade studenti prve godine smera estetičar – kozmetičar, u okviru praktičnog dela nastave. Pored tretmana leđa radi se i kozmetička masaža leđa i komedoekspresija lica.

Na početku tretmana leđa, jako je važno pravilno dezinfikovanje kože tj. čišćenje pora sa Purity cleasing gelom. Nakon toga, ukoliko je koža na leđima preosetljiva, nanosi se biološki enzimski piling, a ukoliko je koža sklona mitiserima, radi se mehanički piling sa malo jačim abrazivnim česticama, kako bi se površinski sloj kože što bolje uklonio. Naravno, kozmetičar pre samog procesa tretmana ispituje klijentovu kožu i radi kozmetodijagnostiku.

Nakon pilinga nanosi se Purity puffing up gel, koji je prijatnog mirisa i blago zagreva kožu, te se prekriva folijom radi jačeg zagrevanja. Nakon 15 minuta delovanja Puffing up gela, koža je spremna za čišćenje. Blagim pritiscima vrši se komedoekspresija, a nakon komedoekspresije koža se dezinfikuje darsonvalom koji pročišćuje pore i zatvara ih. Zatim se koža dodatno dezinfikuje sa antibakterijskim tonikom, nakon čega se nanosi Purity oil control maska, koja će ublažiti crvenilo, dezinfikovati kožu, umanjiti pore i učiniti efekat zdrave i čiste kože. Na samom kraju tretmana, posle maske, nanosi se adekvatna umirujuća krema prilagođena tipu i regiji.

Tretman leđa se preporučuje ukoliko neko ima problematičnu kožu u toj regiji, i trebalo bi ga sprovoditi svake dve nedelje. Takođe je važno da dermatolog dodatno ispita stanje kože, ukoliko je evidentno da je u pitanju ozbiljnije stanje, jer se u težim slučajevima može desiti da dermatolog prepiše i određenu terapiju, ali bi u svakom slučaju kozmetičar trebao da održava takvu kožu.

Tretman čišćenja leđa osvežava i oživljava kožu leđa. Odličan je ukoliko prolazite kroz proces čišćenja ili imate upalne procese na leđima. Dubinsko čišćenje leđa je pročišćavajući tretman, kojim kožu oslobađamo od nakupljenih nečistoća i mrtvih ćelija, viška nakupljenog sebuma i različitih upalnih procesa, a to je osnova svake dalje nege.

TROGODIŠNJE STUDIJE ZA ESTETIČARA - KOZMETIČARA - spoj znanja i puno praktičnog rada u cilju nege i lepote lica i tela

ESTETICAR - KOZMETICAR

VIDI OVDE

SEMINAR HEMIJSKI PILINZI održaće se na Akademiji Purity 13.11. od 13h-17h - PRIJAVE SU U TOKU

Kako se radi higijenski tretman leđa

VIDI OVDE