+381607237853 akademija.purity@gmail.com

KAKO IZABRATI PRAVI PUDER? - prava nijansa za vaš ten i podton

Kako izabrati pravi puder?

Izabrati pravi puder je veoma važno jer puder predstavlja baznu šminku i smatra se najbitnijim make up proizvodom. Kada se pomisli na šminku, svaka osoba prvo pomisli na tečni puder.

Pudera ima raznih, tečnih, u stiku, kremastih, u kamenu, u prahu…ali svaki od njih ima istu ulogu, da zaštiti kožu od štetnih spoljašnjih uticaja, pokrije i maskira nedostatke na koži lica, ali i na koži vrata i dekoltea. Princip nanošenja pudera je različit i pribor za nanošenje je raznolik, a to zavisi i od kozmetičkih marki.

Za svakog make up artistu je najbitnije da je puder dobrog kvaliteta jer je to ono što je najbitnije na svakom klijentu-ten. Od kvaliteta pudera zavisi i da li će biti dobra fotografija, snimak, video spot, predstava…

Da bi neko izabrao pravu nijansu pudera, mora da obrati pažnju na nijansu tena i na tip kože koji klijent ima.

Odgovarajući puder je onaj koji se stapa sa nijansom tena klijenta, a to se najbolje može ustanoviti na dnevnoj svetlosti, tako što se mala količina pudera nanese na deo obraza pa se taj deo uporedi sa ostatkom tena. Svi tenovi imaju dva podtona, plavi i žuti, gde plavi označava hladne tonove, a žuti tople tonove. Kom tonu pripada klijent, najbolje se sagleda samim pogledom na klijentovu kosu i oči. Uglavnom klijenti sa tamnom bojom kose itamnim očim su toplog podtona, a oni sa sbetlim, hladnog podtona.

Kod masne kože, treba izabrati pravi puder tako da u sebi ne sadrže ulje. Nanošenje pudera u kamenu preko tečnog je obavezno. Kod klijenata sa zrelom kožom se preporučuju puderi koji hidriraju kožu i ujednačavaju ten. Ako je koža sklona bubuljicama, treba birati pudere koji u sebi imaju silicilnu kiselinu i kojinije komedogen, a kod osoba koje imaju suvu kožu, najbolje je koristiti samo tečne pudere bez pudera u kamenu ili prahu koji bi dodatno isušili kožu.

 

POGLEDAJTE VIŠE O CUT CREASE TEHNICI ŠMINKANJA

DSCN8933

OVDE

POGLEDAJTE VIŠE O NIKOLINI KOVAČ U TELEGRAFU

nikolina kovač

OVDE

POGLEDAJTE VIŠE O MILICI GARIĆ U TELEGRAFU

milica garić

OVDE