Select Page

Kako iscrtati obrve

Kako iscrtati obrve

 

Kako iscrtati obrve?

Većina žena koristi tehniku popunavanja obrva olovkom ili senkom za obrve  jer im je to najpraktičnije i najdostupnije. Postoje različite metode popunavanja obrva poput japanske metode ili trajne šminke. Takođe, odaberite olovku ili senku za obrve koja se slaže uz vaš ten i boju kose. Pretamne na svetloputim ljudima izgledaju  neprikladno. Ako ste svetlije puti, koristite svetlosmeđu boju za obrve.
Najbitnije je da obrve koje prirodno nemaju pravilan oblik kao ni dovoljnu gustinu dlake ne naglašavamo, jer poenta nije popuniti obrve i podebljati ih, vec ih treba korigovati. Samo korigovanje obrve zavisi od samog oka. Tako da ne stoje svima svi oblici, dužina i debljina obrve, već se nakon premeravanja utvrdjuje kakav će oblik biti. Najpre nanesite tečni puder duž cele obrve, kako ispod linije obrve tako i iznad linije obrve. Zatim, početak obrve mora da počinje od početka oka. Uzmite tanju četkicu i prislonite je uz oko, tako ćete najbolje odrediti početak obrve, time dobijate tačku A, zatim, gledajte pravo ispred sebe, prislonite tanju četkicu na kraj nosa i preko centralnog dela zenice i time dobijate najviču tačku na obrvi, tačku B, zatim prislonite četkicu na kraj nosa i kraj oka i dobijate krajnju tačku obrve, tačku C. Samo je bitno da početak obrve i kraj obrve budu na istoj ravni ili da kraj obrve bude viši u odnosu na početak obrve(tačka A i tačka B moraju da budu na istoj ravni ili da tačka C bude viša u odnosu na tačku A). Uzmite odgovarajuću boju olovke ili senke za obrve i nanesite duž cele donje linije obrve, zatim nanesite odgovarajuću boju senke ili olovke za obrve duž cele gornje linije obrve, ali tako što ćete preskočiti 1/3 početne gornje linije obrve. Zatim, popunite unutrašnji deo obrve, tako da vam početni deo oprve bude od 2 do 3 nijanse svetliji u odnosu na boju koja je na ostatku obrve.
Zatim, uzmite kremasti korektor i sa zakošenom četkicom ga nanesite precizno duž cele donje linije obrve. Nakon toga fiksirati deo ispod obrve gde je nanešen korektor i možete staviti hajlajter za dodatno bolji izgled obrve.