Select Page

Kako imati smedju boje kose

Kako imati smedju boje kose

Najbolji način da predete u smedju boju.Ako želite smedju kosu sigurno ste se pitali koji je najbolji način da predjete u smedju boju. Ako vam je dosadila prirodna boja kose vreme je da isprobate novi izgled.
Postoje dobri razlozi zbog kojih treba da se ofarbate kosu u smedju boju.. Kada govorimo o pramenovima smedja nijansa je svakako premašila plave jer daje bolji efekat i kosa je sjajnija. Da biste promenili boju kose morate da izaberete jedan od tri načina, preliv, intezivno toniranje ili bojenje. Preliv je najbolji izbor za one koji žele da isporobaju novu boju kose. Kosa na kojoj je nanet preliv postepeno bledi nakon svakog pranja. Preliv je nžniji za kosu zbog svog sastava. Kosi daje dodatni sjaj i gustinu. Pigmenti se zadržavaju samo po površini dlake i na taj način se pojačava prirodna boja kose.
Intezivno toniranje se nalazi izmedju preliva i bojenja. Toniranje može da potamni vašu prirodnu boju kose i za tri nijanse. Tokom tog procesa zaštitni sloj kože glave se otvori i pigmenti boje prodiru duboko u dlaku. Ukoliko redovno tonirate kosu, može se desiti da vam kosa bude tamnija.
Bojenje kose je odluka samouverenih jer će nova boja biti trajna. Tople nijanse dobro pristaju vašoj kosi ukoliko imate maslinasti ili tamniji ten sa primesama žute i zlatne. Ukoliko imate svetliji ten onda bi trebalo da izaberete svetlosmedju ili tamnosmedju boju kose bez crvenih i zlatnih nijansi.
Prelivom se postiže jači efekat ukoliko se duže drži na kosi. Nakon bojenja kose potrebna vam je kvalitetna nega.