Select Page

Kako imati sivi ombre

Kako imati sivi ombre

Kako imati sivi ombre? Ako želite da budete u trendu i da izadjete iz svih običnih boja onda je sivi ombre dobar izbor. Bilo da je svetlija ili tamnija nijansa, neophodno je da izaberete neku od ove dve boje i naravno da koristite ombre tehniku. Ombre je sasvim jedna tehnika, a blayage oslikavanje kose sasvim druga. Balayage je moderniji način oslikavanja kose koji se radi na prirodno nefarbanoj kosi i bez folija. 

Kako imati sivi ombre i kakve tonove treba birati?

Prelaz se radi tako što se pramenovi nasumično iscrtavaju trakasto i sa gornjeg dela glave. Dakle nije sva kosa pola tamna i pola svetla, nego je i prošarana klasičnim islikanim pramenovima. Ukoliko imate narandzasti ili crveni pigment dobro je da razmislite o toplim zlatnim nijansama. Ne mešajte hladne onove sa svojom podlogom koja ima topli pigment.
Ako imate crveni i narandžasti pigment u kosi, onda ćete naravno i tražti savet od frizera o tome da razmislite o toplim zlatnim nijansama ombre-a. Ne mešajte hladne tonove sa svojom podlogom koja ima topli pigment.Prelaz se dobija prelivom i radi sa profesionalnim tehnikama tapiranja kose, ili razmazivanjem preliva pri završnoj fazi izrade. Dobro pazite da ste se razumeli sa svojim frizerom.Zdravlje kose je na prvom mestu. Ako vam je kosa tanka, slaba i ispucala, onda se možda i predomislite da je izlažete hemijskim tretmanima. Krhka kosa se krza od upotrebe svetlih farbi sa jakim hidrogenima ili korišćenjem posvetljivača.