Select Page

Kako imati gustu kosu

Kako imati gustu kosu

Gusta kosa je san skoro svake žene jer se gusta kosa bolje oblikuje i izgleda negovanije i svakako da postoji način kako do guste kose za veoma kratko vreme. Neophodno je da se držite kvalitetne i pravilne nege kako bi kosa mogla lepo da se stilizuje. Izaberite odgovarajući šampon

• Za suvu kosu blag šampon koji sadrži vitamine, masti, specijalne biljne dodatke.
• Za masnu kosu zahteva jače sastojke za pranje, za normalizaciju metabolizma masti i antimikrobno dejstvo.
• Za kombinovanu kosu supstance za uklanjanje masnoće i hidrataciju kože.
Često pranje kose nije od posebne koristi. Voda treba da bude toliiko vruća da ne izaziva nelagodnost. Hladnu vodu izbegavati. Snažno trljanje temena, u kombinaciji sa toplom vodom, podstiče rad lojnih žlezda. Ispirati kosu čajem od koprive, ruzmarina, kamilice i lavande za brži rast kose. Mokru kosu ne držati dugo omotanu peškirom i ne češljajti.
Masaža ubrzava cirkulaciju i rast
Jednom nedeljno masirajte glavu 10 minuta. Odaberite neko biljno ulje i laganim kružnim pokretima utrljavajte u teme. Najbolje je ulje od korena čička, ali delotvorna su i kantarionovo, maslinovo i ricinusovo.

Maske hrane koren

Maske se nanose na suvu kosu i stoje 40 minuta. Delovanje pojačava toplota pa se može koristiti kapa za kupanje.

Postoji izraz „grenlandska ćelavost“ a odnosi se na opadanje kose zbog jakog zatezanja. Žene na Grenlandu kao i u Japanu, tradiconalno čvrsto zatežu kosu i zato pate od ozbiljnog gubitka kose. Repovi, punđe, čvrsto upletene pletenice, perike mogu biti uzrok bržem proređivanju kose. Uske, sintetičke kape ne dozvoljavaju da kosa „diše“ zbog čega trpi koren dlake, a kosa opada.