Select Page

Kako imati guste trepavice nadogradnjom

Kako imati guste trepavice nadogradnjom

 

Kako imati guste trepavice nadogradnjom? 

Kako se radi nadogradnja trepavica zavisi od oblika očiju klijenta. Klijent sa spuštenim kapcima treba da nosi evropski oblik trepavica – one se kreću od kratkih preko dugih i završavaju se opet kratkim dlakama. Ako bi klijentu sa ovakvim kapcima nadogradili trepavice u američkom obliku – veoma duge na spoljnim krajevima i sve kraće ka početku oka – kapak bi izgledao još spušteniji. Takođe moramo obratiti pažnju na oblik očiju klijenta kako ne bi predugim trepavicama dodatno vizuealno umanjili već sitno oko. Nadogradnju takođe možemo raditi kombinacijom kratkih i dugih trepavica nasumično kako bi dobili paperjasti izgled trepavica. Veoma je bitno nanositi dlaku samo na prirodnu dlaku ne dodirujući kožu. Tako zalepljenja sintetička dlaka nesmetano “boravi” na prirodnoj sve dok prirodna ne otpadne.

Okrugle oči

Okrugle oči su ženstvene i svestrane – na njima možete isprobati različite stilove šminkanja. Možete ih našminkati tako da deluju kao da su bademaste. Koji je trik? Nanesite tuš oko cele dužine očiju i produžite ajlajner da biste stvorili bademasti oblik.

Oči bademastog oblika

Oči u stilu Kleopatre veoma su poželjne. Da biste dodatno naglasili vaš oblik očiju, nanesite ajlajner na gornju i donju liniju rasta trepavica i pri tome nemojte da štedite, jer je crni tuš za oči najbolji prijatelj devojkama ovakvog oblika očiju.

Uske oči

U ovakvim očima leži nešto toliko tajanstveno i privlačno da im ne treba previše šminke jer ih ona može samo “ugušiti”. Izbegavajte teške, tamne senke i ajlajnere i držite se svetlih, prozirnijih nijansi senki.

Spušteni kapci

Kod ovog oblika očiju komadić kože se nadvija nad donjim delom kapka, pa je tamna senka najbolja metoda za vizuelno rešavanje ovog problema. Ovakvim očima najbolje pristaje hrabriji make-up poput smokey-eye. Tušem za oči istaknite obe linije rasta trepavica, a crnom olovkom pređite unutrašnji deo očiju.

Udubljene oči

Držite se svetlih svilenkastih nijansi na kapcima koje će “otvoriti” oči i učiniti da deluju veće i sjajnije. Važno je da izbegavate tamne nijanse senki na kapcima koje su krive za tmuran, “upali” izgled.