Select Page

Kako imati dužu kosu

Kako imati dužu kosu

Ako već imate problema sa dužinom vaše kose i želite da imate gustu i dužu kosu postoje koraci koji su odličan potez da postignete željenu dužinu. Taj proces nije tako jednostavan. Ekstenzije nisu jedini način već postoje i neka suptilnija rešenja da biste imali dužu kosu.

Kada sledeći put odete kod frizera, tražite frizuru sa što više stepenova i slojeva.

Ukoliko imate ravnu ošišanu kosu dužina kose će vam biti očigledna dok će stepenasta frizura napraviti vizuelno lepšu i prirodniju dužinu.Kada je o modnim pravilima reč, znate i sami da linije vašoj figuri vizuelno pružaju određeni izgled. Slično je i sa razdeljkom. Razdeljak sa strane vašoj frizuri daće punoću i volumen, dok je razdeljak po sredini vertikalno izdužuje. Ako imate kovrdžavu kosu onda je dobro rešenje da postignete dobru dužinu korišćenjem pegle za kosu. Ne morate da je peglate, već možete da je isfenirate uz pomoć okrugle široke četke, čime ćete joj podariti i neophodan volumen i dužu kosu.

Ukoliko vam kosa nije najčistija ili jednostavno želite da je pokupite, ovaj trik će vas oduševiti. Naime, gornji deo kose pokupite u visoki rep. Svu kosu koja se nalazi ispod njega vežite u drugi rep i potom oko njega obmotajte prvi rep koji ste napravili. Na taj način, izgledaće da imate mnogo dužu kosu nego što je to zaista slučaj.

 

Masaže temena stimulišu cirkulaciju krvi i to utiče da više hranljivih sastojaka stigne do korena kose. Povećana cirkulacija obezbeđuje da svaka pojedinačna vlas ima najbolje uslove. Sem toga, stimulativna masaža temena ima mnoga druga pozitivna dejstva na naše zdravlje. Sve tehnike masaže uspešno stimulišu rast kose. Jedna od tehnika je nežno provlačenje svih prstiju u kosu od temena. Trebalo bi da osetite pritisak ali ne bi trebalo da vučete kad zaboli. Ovu tehniku primenite na celokupnu kosu. Zapamtite, masaže treba da budu prijatno iskustvo! Drugi veoma efikasan način da stimulišete rast kose je masaže tapkanjem prstima, koja je još efikasnija ukoliko prste prvo umočite u malo tonika za kosu koji sadrži alkohol ili kapljicu limunovog ulja (na primer bergamonta, nerolije, grejpfruta ili ulja limunove trave). Dodirnite Vaš skalp vrhovima prstiju ali u dosta brzom ritmu.

Možete pomoći svojoj kosi da raste odabirom šampona. Mogli biste, na primer, da upotrebite šampon koji sadrži koenzim Q10. Ovaj koenzim stimuliše stvaranje keratina u korenu kose. Protein keratina je glavni sastojak kose. Međutim, kako starimo proizvodimo sve manje keratina. Neki šamponi prekrivaju vlasi kose tankim slojem koji daje potporu vlasi, a koji sadrži kompleks kolagena i druge negujuće sastojke. Ovaj sloj štiti svaku vlas i odmah je čini jačom i debljom.