Select Page

Kako dobiti pramenove boje meda

Kako dobiti pramenove boje meda

Kako dobiti pramenove boje meda? Pramenovi su svakako jedno od boljih rešenje kada je u pitanju kosa i postizanje njenog sjaja. Zahvaljujući širokoj paleti boja svaka boja kose može dobiti željeni izgled, a tu se pre svega misli na plavuše, brinete, crnke i one sa crvenom bojom kose. Među najučestalijom bojom pramenova najviše se izdvajaju pramenovi boje meda, a razlog leži u velikom broju osoba sa smeđom bojom kose.
Naime pokazalo se kako svetlo smeđa boja najviše traži pramenove u boji meda, jer se na taj način postiže savršena ravnoteža s više toplijih nijansi, a najbolji kontrast u ovom slučaju postiže se kombinacijom smeđe i boje meda.Pre odabira boje za pramenove bilo bi dobro znati kako svaka odluka treba biti usuglašena s vašom bojom kože i pre svega očima. Pogrešiti je vrlo jednostavno ako izaberete nijanse koje će vas još više zatvoriti.
U slučaju da niste sigurni sledi nekoliko saveta za brinete i sve one koje se odluče na promenu s malo toplijim bojama. Ako imate dugu kosu bilo bi dobro prošarati je sa smeđom bojom i pramenovima u svetlijoj nijansi.

Kako dobiti pramenove boje meda i kako vratiti volumen kosi?

Imate li kraću stepenastu frizuru bilo bi ju najbolje osvežiti s pramenovima boje meda, na par mesta kako bi je dodatno podignuli i kako bi dobila željeni volumen. Neka podloga bude lepa smeđa boja.
Brojni stručnjaci su se složili kako bi bojanje kod kose trebalo izbegavati iz razloga, jer se zbog nedovoljnog znanja o bojama uglavnom događaju greške. Najbolji primer su one žene koje nakon dužeg vremena bojanja kose u smeđu dobiju narančasti odsjaj.
U slučaju da svejedno ne želite ići u frizerski salon, bilo bi najbolje kupiti dve boje od kojih će jedna biti smeđa,a druga zlatna smeđa. Te dve boje treba pomešati i staviti na kosu. Rezultat bi trebao biti vidljiv vrlo uskoro.

I vi možete imati lepu i dugu kosu OVDE