+381607237853 akademija.purity@gmail.com

KAKO SE RADI MIKRODERMOABRAZIJA? - tretman za glatku i ujednačenu kožu

Kako deluje mikrodermoabrazija?

Kako deluje mikrodermoabrazija, kada se primenjuje i kakvi su rezultati tretmana? Sam tretman je kontrolisano odstranjivanje zadebljanog i izumrlog sloja kože, sa ciljem da se ukloni stara koža i uklone nedostaci, kao i neželjene promene nastale procesom starenja.

Ovim tretmanom se podstiče mikrocirkulacija, čime se omogućava bolja ćelijska ishrana, brže i potpunije upijanje aktivnih materija koje treba da dopru do kolagena i elastina, i izazovu produkciju novih ćelija.

Tokom tretmana sloj kože se usisava i otklanja, dok vakuum istovremeno stimuliše fibroblaste na produkciju novih kolagenih i elastinskih vlakana.
Mikrodermoabrazija održava mladalački i svež izgled kože, ublažavaju se bore, staračke pege, ožiljci, pigmentacije uzrokovane suncem, akne i ožiljci od njih, smanjuje proširene pore, reguliše pojačano lučenje sebuma.

Kako deluje mikrodermoabrazija?

Tretman podrazumeva površnu plitku abraziju epiderma kože. Mikrodermoabrazija može da se kombinuje i sa drugim tretmanima podmlđivanja što ujedno i pojačava dejstvo.

Kako deluje mikrodermoabrazija i koliko tretmana je potrebno?

Rezultati su vidljivi već nakon prve seanse, ali je postupak potrebno ponoviti 5 do 7 puta, u zavisnosti od tipa kože i njene problematičnosti.

Kako deluje mikrodermoabrazija i koje probleme rešava?

Rešava probleme kao što su: nečista koža, suncem oštećenu koža, hiperpigmentacije, staračke pege, ožiljci kao posledica akni, proširene pore, pliće bore.

Da li je tretman bolan?

Tretman je bezbolan zbog efekta vakum masaže koja je pored toga što daje osećaj prijatnosti ima i delotvornu ulogu.

Kome se preporučuje tretman?

Mikrodermoabrazija se nikako ne preporučuje dijabetičarima
Predeuslov za obavljanje tretmana je da koža bude zdrava i neosetljiva.
Mikrodermoabraziju nije preporučljivo primenjivati kada pacijent boluje od rozacee, telangiektazija ili proširenih kapilara, bakterijskih infekcija kože, herpesa, zaravnjenih bradavica ili kada se koristi izitretinoin – roakutan.

Priprema lica za tretman

Svu neophodnu pripremu obavljamo neposredno pre tretmana

Izlaganje suncu nakon tretmana?

Zabranjeno je intenzivno izlaganje suncu do 3 dana nakon tretmana,Uz obavezno korišćenje zaštitnog faktora, hiddratantne kreme i nakon ova 3 dana.

Regije koje se mogu tretirati?

može se koristiti za regije lica, vrata, leđa, laktova, butina.

 

 

POSTANI ESTETIČAR-KOZMETIČAR, MAKEUP ARTIST ILI WELLNESS I SPA TERAPEUT

trajna šminka kapaka na Akademiji

KLIKNI OVDE

NAUČI TRETMAN MIKRODERMOABRAZIJE

MG_6573

OVDE