Select Page

Kako da vam karmin bude dugotrajan

Kako da vam karmin bude dugotrajan

Kako da vam karmin bude dugotrajan? 

Sa bojom je lako, samo treba da znate šta želite postići. Boju ruža uslovljava i boja kose, tena, kompletan make up, prilika, odevna kombinacija.
Ako imate tanke usne trebalo bi izbegavati tamne ruževe. Ako imate usne nepravilnog oblika, a niste vični šminkanju, najbolje bi bilo izbegavati crveni ruž, jer on ističe konture, u ovom slučaju nepravilne, pa usne izgledaju neuredno. Nepogrešiv izbor su pastelni tonovi, koji daju svež izgled. Nijanse roze ili boje breskve će osvežiti kompletno lice. Ruževi boje mesa dodatno će naglasiti usne i dati im boju i punoću. Posebno ako su usne prirodno blede i bez boje.
Ako ste ljubitelj crvenih ili tamijih karmina i želite da održite njihovu teksturu na vašim usnama, onda morate saznati u čemu se ogleda tajna postojanosti. Karmini se generalno lako brišu pa nekad izgledaju neuredno. Pre svega počnite olovkom za usne koja je iste nijanse kao vaš karmin. Na taj način ćete definisati konturu usana. Transparentni puder je i te kako neophodan kada je postojanost u pitanju jer će fiksirati olovku i teksturu karmina. Kada sve to uradite, sledeći korak je nanošenje karmina i to počinjete od Kupidonovog luka i idite ka ivicama usana. Potom karmin fiksirate transparentnim puderom i sve ove korake ponovite istim redosledom kada šminkate usne.

Za opušten dnevnu varijantu može se samo naneti bezbojni sjaj ili balzam za usne, na olovkom uokvirene konture u boji usana. Za večernju šminku su odlične malo tamnije njianse (bordo, ljubičaste ,braon…), ali vodeći računa o tome da će one smanjiti usne, treba se poslužiti nekim od trikova za postizanje punoće usana. Na kraju, izbor boja i vrste ruža/sjaja zavisi od želja, trenutnog raspoloženja i prilike za koju se treba doterati, pa je sva ova pravila dozvoljeno prekšiti. Jedino je važno biti zadovoljan sobom!